Hafta sonu piyasa nasıl hareket ediyor? Bitcoin ve Ethereum’da son durum…

Uzman trader, kripto piyasasındaki DotCom arınmasını açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 20 yılı aşkın bir süredir geriye dönüp dot-com balonunu inceleyen birçok uzman, bunun günümüzün kripto para piyasasına benzediğini savunuyor. Bir uzman trader ise bunun üzerinde fazlasıyla duruyor. InTheMoneyStocks.com’un baş pazar stratejisti Gareth Soloway, mevcut kripto pazarını dot-com dönemiyle karşılaştırıyor. Stratejist, DotCom şirketlerinin yaşadığı aynı türden bir yıkımdan geçmesini bekleyenlerden biri.

Uzman trader, Heresy Financial ile 23 Mart Çarşamba günü yaptığı röportajda, bunu açıkça dile getiriyor. Piyasanın DotCom dönemi şirketlerinin yaptığı ve 1990’ların sonlarında yaşadıkları gibi bir “boşluktan” geçmesi gereken benzer bir modeli izlediğini söylüyor. Gareth Soloway,

“Şu anda 15.000’den fazla kripto para birimi var. Bunlara gerek yok. 90’ların sonu, 2000’lerin başındaki dot-com’lar gibi bir arınma olması gerekiyor. Oradan, türün en iyisini elde edeceğinizi düşünüyorum.”

Uzman trader varlıkların azalacağı kanısında

InTheMoneyStocks.com’un baş pazar stratejisti Gareth Soloway, arınma olarak varlıkların çokluğundan şikayetçi. Bir piyasada bu kadar fazla varlığın oluşu bir balon sebebi olabileceği üstünde duruyor. Nitekim pek çok uzman ve ekonomist bu varlıkların yüzde 90-95 yok olacağını düşünüyor.

BTC dahil olmak üzere en popüler kripto para birimleri son birkaç gündür yukarı yönlü hareketler yaşıyor olsa da Soloway, izleyicileri büyük resme bakmaları konusunda uyardı:

“Sizi kandırmasına izin vermeyin. Bu klasik bir ayı bayrağı modelidir.”

Bu modelin “69.000 dolardan 33.000 dolara büyük bir hareketle ve ardından 40.000 ila 47.000 dolar arasındaki bantta kabaca konsolide edilmesiyle” gösterildiğini açıkladı.

Daha da güçlü bir şekilde ortaya çıkacak en güçlü kripto mu?

Ayı bayrağı modeline rağmen, kriptonun en güçlü oyuncuları için uzun vadede iyimserliğini dile getirdi. Uzman trader iyimser konuşarak şunları söyledi:

“Sanırım 500.000$’a, yani 1 milyon$’a gidiyor. Bence önce tüm pislikleri temizlemeli. En güçlünün hayatta kalacağı bu şekilde çok Darwinci olacak. Hiç şüphe yok ki Bitcoin, büyük paranın çoğunun oynadığı en güçlü tür haline geldi.”

Soloway, amacına ulaşmak için Bitcoin’in 2021 başlarından bu yana gerçekleşen fiyat hareketlerini Amazon’un (NASDAQ: AMZN ) 1990’ların sonundaki – 2000’lerin başındaki devin “balon ve düşüş” modelini açıkça gösteren grafiğiyle karşılaştırarak şunları söyledi:

“Bitkinin neredeyse Bitcoin ile aynı olduğunu görebilirsiniz. Büyük bir yukarı hareket, büyük bir düzeltme. Büyük bir yukarı hareket, en yüksek seviyeyi çıkarmak, Bitcoin Kasım 2021’de bunu yaptı. Sonra çöküşe bakın, [Amazon ile] 112 dolardan 6 dolara düştü. Bitcoin’e bu olursa, 4000 dolarlık bir fiyat hedefi olabileceğini düşünüyorum.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin