Bitcoin ölüm sarmalına gerçekten girdi mi?
Bitcoin ölüm sarmalına gerçekten girdi mi?

Uzman görüşü: Bitcoin ölüm sarmalına girmedi ve nedenleri çok açık

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Santa Clara profesörü Bitcoin ölüm sarmalını tartışıyor. Fiyatlar piyasaya yeni kötümser görüşleri getiriyor. Son küçülme BTC hash hızı, yeniden ayarlanmış Bitcoin madenciliği zorluğuna sahip. eToro şirketinde analist olan Mati Greenspan ise Santa Clara profesörü ile aynı görüşe sahip değil.

Bitcoin ölüm sarmalına gerçekten girdi mi?

Fiyatların düşmesiyle birlikte, sokaklar ayı ve kötümser yorumlarla doluyor. Ve bu, kriptolarla sınırlı değil, tüm varlık sınıfları boyunca gerçekleşiyor. Geçtiğimiz 24 saat içinde kripto dünyası, Santa Clara Üniversitesi’ndeki ünlü finans profesörü Atulya Sarin’den gelen bir pazar notuna kilitlenmiş durumda. Herkes Bitcoin “Death Spiral” konusunu tartışıyor. Sarin’e göre, fiyatlardaki son düşüşle birlikte Bitcoin bir “ölüm spirali”ne girdi ve “değersiz olmaya yakın”. Sarin konuya yönelik şunları söylüyor:

Vadeli işlem piyasalarında satabileceğiniz maliyetin üzerinde bir maliyetle madencilik değeri yok eder. Yani, herhangi bir rasyonel yatırımcı -Bitcoin fiyatının güçlü olduğuna inanan bir kişi bile- madencilik maliyetinin gelecekteki fiyattan daha yüksek olması ve vadeli işlemler piyasasında alım yapmanın daha iyi olması durumunda benim için herhangi bir teşvik yok der. Ve madencilik aktivitesi dursa bile değerini koruyabilen altının aksine, Bitcoin, kendisine sahip olanın defterini elinde tutan madencilik faaliyetinden yoksun bir değere sahip olamaz. Madencilik faaliyetinin yokluğunda, Bitcoindeğeri olmayan bir dizi şifreli sayıdır.

Piyasa analisti Mati Greenspan, fiyat düşüşünü değerlendiriyor

Mati Greenspan’a göre, Bitcoin ölüm sarmalına girmedi

Mati Greenspan’a göre profesör Sarin, bazı gerçeklere dayanarak kendi yorumlarını yapmış olabilir, ancak böyle bir olayın gerçekleşmesinin son derece olası olmadığı açıkça görülüyor. Çünkü bir madencin donanımını kapattığı zaman, diğer tüm madenciler için iş daha kârlı hale geliyor. Mati Greenspan’a göre bu, Satoshi Nakamoto’nun bir dahi olarak adlandırılmasının sebebi, teorisinin öngörülebilen tüm tuzakları pratik olarak kapsaması.

Kripto piyasasında bugün kötümserliğin sebebi, her zaman kripto alanına giren yeni insanlar olması ve bu yüzden bu türden hikayeler yeniden ortaya çıkmaya meyilli. Mati Greenspan’a göre yeni gelen bir kişi belirli bir kavramı yakaladığında, bazen kendi akıl yürütme tarzlarının daha geniş etkilerini dikkate almayı başaramazlar.

Bitcoin madenciliği zorluğu yeniden ayarlandı

2018’in büyük bölümünde, ayı piyasası devam ederken, madencilik hash rate’i ve Bitcoin için zorluklar artmaya devam etti. Fakat şimdi Bitcoin fiyatı 4 bin doların altına düştüğünde, 3.500 dolara bile kısaca değinirken, Bitcoin ağının hash rate’i de Bitcoin madenciliği zorluğunun düşmesine neden oldu. Bitcoin fiyatları dibe vurduğunda, Bitcoin madencileri, hash rate’in düşmesiyle sonuçlanan madencilik zorluğuna neden olan makinelerini kapattılar. Aslında, iki haftada bir, her zamanki 10 dakikalık blok süresini korumak için, Bitcoin’in hash zorluk algoritması ayarlanır. Fiyatlar Kasım ayının ortasına geldiğinden beri iki kez ayarlandı. Ve bu ayarın bir sonucu olarak, zorluk aşağıya doğru bir spiral üzerinde oldu. Ve şimdi daha düşük bir zorlukta.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin