kripto para düşüşü
Son kripto para düşüşü: Binance CEO’su medyayı suçlarken analistler düşüşü teknik açıdan değerlendiriyor

Uzman: Çin kendi para birimini kripto para birimine çevirecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain Araştırma Enstitüsü İcra Başkanı Donald Tapscott, renminbi (RMB)’nin bir kripto para birimi olabileceğine inanıyor. Uzman bunu, birkaç gün önce Bloomberg’le yaptığı röportaj esnasında söyledi. Renminbi, Çin’in fiat para birimidir.

Çin para birimi kripto para olabilir mi?

Çin devlet başkanı Xi Jinping, Blockchain teknolojisinin gelecek için en önemli teknolojilerden biri olduğuna inanıyor. Gerçekten de geçmişte, Çin cumhurbaşkanı, dağıtık muhasebe teknolojilerini (DLT) övdü. CNBC’ye göre Bay Xi Jinping, Blockchain ile ilgili şunları söyledi:

Yapay zeka, kuantum bilgisi, nesnelerin mobil iletişimi ve Blockchain ile temsil edilen yeni nesil bir teknoloji çığır açan uygulamaları hızlandırıyor.

Tapscott, Çin’in de kripto para cinsinden madencilik faaliyetlerini yasaklamayı düşündüğünü de belirtti. Bitcoin madenciliği faaliyetlerinin yaklaşık %70’i Çin’de yoğunlaştığı için bu kripto pazarını bir bütün olarak etkileyebilecek bir şey. Bu, ağın karma oranını ve bir bütün olarak Bitcoin güvenliğini etkiler. Donald Tapscott bu konuda şunları söyledi:

Bunu yapmak gerekli değil (kripto para birimi borsalarını ve madenciliği yasaklamak). Çünkü 20 yıl içinde Çin’de Bitcoin kullanmayacağız. Çin halkı RMB’yi kullanacak, yalnızca RMB kripto para birimi olacak. Çin’in merkez bankası onu dijital para birimine dönüştürecek.

Çin’deki kripto para ve Blockchain ile ilgili son gelişmeler

Tapscott, merkezileşmemiş borsaların merkezileştirilmiş platformlara kıyasla gelecek olduğunu söyleyerek konuşmasına devam etti. Bu merkezi olmayan borsalar kötü davranışları tespit edebilir ve merkezi olanlardan daha şeffaf olabilir. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC), kapatılması gereken endüstriyel faaliyetler listesinin bir parçası olarak kripto para birimlerinin madenciliğini de gösteriyor. Kuruluş, kripto madenciliği faaliyetlerinin güvenli üretim koşullarının bulunmadığını, çeşitli kaynakları israf ettiğini ve çevreyi kirlettiğini açıkladı. Madencilik faaliyetleri büyük miktarda enerji tüketmektedir. 

Çin’de, bazı sanayi parkları ve şehirlerde, Bitcoin madencilerinin bu makineler için ASIC madencilerini ve soğutma sistemlerini güçlendirmek adına enerji kullandıkları için elektrik tükeniyor. Çin aynı zamanda en fazla Blockchain projesine sahip ülkelerden biri. Bazı raporlar, Çin’in dünyadaki toplam Blockchain firma sayısının %25’ine sahip olduğunu gösteriyor. Kripto para birimleri ve İlk Para Teklifleri (ICO’lar) kendi bölgesinde yasaklanmış olsa da Çin kripto ve Blockchain ile ilgili projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Uusethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin