Haftanın geri kalanı Bitcoin için volatil geçebilir, işte nedeni
Haftanın geri kalanı Bitcoin için volatil geçebilir, işte nedeni

Uzman analist 2022 yılının Bitcoin yılı olacağını söylüyor! İşte nedenleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Girişim sermayesi şirketi Jump Capital’in ortağı Peter Johnson 2022 yılında Bitcoin fiyatını artıracak birçok sebep olduğunu söylüyor. CNBC’ye konuşan Jump Capital’in kripto ve fintech yatırım kolunu yöneten Peter Johnson, mevcut piyasa satışına rağmen 2022 yılının Bitcoin için iyi geçeceğine inanıyor. Bitcoin’in mevcut oynaklığının nedenini spekülatif yapısına ve riskli bir varlık olmasına bağlıyor.

Ancak, Peter Johnson’a göre BTC için uzun vadeli yükseliş devam ediyor. Ona göre, Bitcoin ve kripto para piyasası 2022’de büyük bir dalgalanmaya hazırlanıyor. Peter Johnson şunları söyledi:

“Uzaklaşırken, bence asıl önemli olan bu yıl için kendimize ne ayarladığımız. Bitcoin ve kripto için birkaç çok olumlu katalizör olduğunu düşünüyorum.”

Bahsettiği ilk katalizör, artan enflasyonla ilgili mevcut piyasa genelindeki endişeydi. Makroekonomik zeminin “BTC için çok iyi” olduğunu düşünüyor. Bunun nedeni olarak yatırımcıların enflasyondan korunmak için BTC’yi seçecek olması.

Johnson ayrıca, kripto pazarına girmeye hazır büyük miktarda sermaye bulunduğunun da vurguluyor. Kendisi de bir risk sermayedarı olarak, kripto para  piyasasına dahil olacak çok sayıda yatırımcı olduğunu belirtti.

Analistin bahsettiği son neden ise kripto endüstrisinin birçok yeteneği kendine çekiyor olması. Dünyanın en zeki insanlarının kripto yaratmaya yönelmesini önemli bir neden olarak görüyor. Bu faktörlerin 2022 yılında kripto pazarında olumlu hareketler getirmede kilit rol oynayacağını tahmin etti.

Bitcoin’in fiyatı keskin düşüşten sonra duraklıyor!

Piyasa bu uzun vadeli faktörlerin devreye girmesini beklerken, BTC fiyatı 41.000 dolarda konsolide oluyor gibi duruyor. BTC fiyatı yazım sırasında son 24 saatte %0,59 düşüşle 41.900 dolar civarında bulunuyor.

Coinglass’tan gelen veriler ayrıca piyasa tasfiyelerinin önemli ölçüde yavaşladığını gösteriyor. Son 24 saat içinde yaklaşık 52 milyon doların üzerinde Bitcoin piyasası tasfiyesi oldu. Piyasa katılımcıları, Bitcoin korkusu ve açgözlülük seviyesi arttıkça piyasanın hangi yöne döneceğini görmek için hâlâ takibi sürdürüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin