tehter nedir

(USDT) Tether Nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para haber – (USDT) Tether nedir? Kripto para meraklısı ve özellikle bitcoin ya da kripto para borsalarında alım-satım yapan veya yapmış olan bir kullanıcı iseniz, mutlaka Tether USDT kavramı ile karşılaşmışsınızdır. Peki USDT yani Tether nedir?

Basitçe anlatmak gerekirse Tether’i güvenli bir limana benzetebiliriz.  Okyanusta dalgalar yükselirken gemilerin güvenle demir aldıkları durgun sulara sahip limanlar…

Tether de tıpkı bir liman gibi, kripto para borsalarında her zaman sabit ve durgun olan bir fiyata sahiptir. Tether, simgesinden dolayı zannedildiği gibi Dolar (USD) değildir, aslında simgesi USDT olan bir kripto paradır. Kurucu ortağı ve CEO’su Reeve Collins’dir.

Tether’in en önemli özelliği ise, fiyatı 1 dolar civarında sabit tutmayı hedeflemesidir. Tether, bunu yapmak için her 1 USDT’nin arkasında rezerv olarak 1 USD bulundurmakta ve bu rezerv sürekli denetlenmektedir. 1 USDT = 1 USD.

 

tether grafik
tether grafik

coinmarketcap USDT grafiği

Mart 2015’den itibaren sabit 1 dolar kurunda işlem gören USDT yalnızca ağustos 2016’da 0.96 $, nisan 2017’de 0.92$ kuruna düşmüş, mayıs 2017’de 1.04e yükselmiş ve şu an yine sabit 1$ kurundan işlem görmektedir. USDT toplam piyasa değeri 437 milyon dolardır.

 

Tether rezerv denetimleri

Tetherin rezerv denetimleri şimdiye kadar Tayvan merkezli denetim şirketi TOPSUN CPAs & Co. tarafından periyodik olarak yapılmıştır. Denetim raporları;  31 Aralık 2016’da  31 Ocak 2011 ; 28 Şubat 2017 ; ve, 31 Mart 2017.  Bu tarihten itibaren ise denetimler, LLP New York’taki Friedman’a devredilmiştir.

Tether ne işe yarar?

Listelerinde Tether USDT yer alan borsalarda işlem yapıyorsanız, paranız herhangi bir coinde ise ve düşüş grafiğinden etkilenmemek istiyorsanız paranızın en azından sabit kalabilmesi için borsadaki paranızı USDT’de tutabilirsiniz.

 

USDT destekleyen borsalar

USDT destekleyen kripto para borsaları arasında, Poloniex, Bitfinex, Bittrex, Kraken gibi borsalar bulunmaktadır.

Tehter (USDT) listeleyen kripto para borsaları. Günümüzde her kripto para borsasında Tether ve diğer listelenen kripto çiftleri arasında işlem yapılabilmektedir.  tether olan borsalar


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin