Yatırım firmasından 2030 için çok çarpıcı Bitcoin tahmini!
Yatırım firmasından 2030 için çok çarpıcı Bitcoin tahmini!

Araştırma: “USDT, Bitcoin’in fiyatını değil, yalnızca işlem hacmini değiştiriyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir ay önce USD Tether’le ilgili bir çalışma yayınlandı. Çalışma, Stablecoin’in, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatını manipüle etmek için kullanıldığını destekledi. Bununla birlikte, yepyeni bir akademik inceleme, bu iddiaları yeni kanıtlarla çürütüyor. Finans sektörünün önemli isimlerden biri olan Wang Chun Wei’ye göre USDT Bitcoin fiyatını değil, yalnızca işlem hacmini değiştiriyor.

Birçok insan, Bitcoin fiyatının bir şekilde Tether’in işlem hacmi ile ilgili olduğunu ve sonuç olarak bunun Bitcoin’in fiyatını artırdığı sonucuna vardı. Ocak 2018’de yayınlanan bir yazı bu görüşü destekledi ve şirketin Bitcoin’i pompalamak için para bastığı ileri sürüldü.

USDT Bitcoin fiyatını doğrudan etkilemiyor

Finans alanında önemli isimlerden biri olan Wang Chun Wei, ikisi arasında doğrudan bir ilişki olmadığını ortaya koydu. Bu ikisi arasındaki tek bağlantı, Bitcoin’in fiyatı düştüğünde Tether’in artmasıdır. Ancak bu henüz kesin bir bilgi değil.

Yazar henüz USDT’nin gerçek bir rezerv hesabı tarafından tam olarak desteklendiğini doğrulayamadı.

Wei şöyle söyledi:

Bizim araştırmamız, Tether coinlerinin aslında USD tarafından desteklenip desteklenmediğine odaklanmıyor. Bunun yerine, Bitcoin’deki Tether hibelerinin (veya ihraçlarının) etkisine odaklanıyoruz.

Wei değerlendirmesinde, Tether’in zayıf likiditesi fiat para birimlerine geri döndürüldüğünde, Tether’den, Bitcoin’e doğru pozitif akışların olacağını söylüyor.

Sonuç olarak Tether hibeleri, Bitcoin’in yükselen fiyatına bağlanamaz.

Ancak bu hibeler, USDT ve diğer kripto para birimlerindeki işlem hacminde artışa sebep olabilir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin