Stablecoin krizi yeniden hortladı mı? USDN, dolara sabit kalamadı

Stablecoin krizi yeniden hortladı mı? USDN, dolara sabit kalamadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sabit varlıklara karşı güven her geçen gün bir sorun haline geliyor. Mayıs ayında Terra’nın stablecoin’i dolara karşı sabitliğini kaybedince düzenleyiciler tarafından sorgulanmaya başlandı.

Hafızalarımızı tazelemek gerekirse, Tether dahil olmak üzere tüm stablecoin’ler o süre zarfında büyük bir sarsıntı görmüştü. Sonraki süreçte bazı stablecoin varlıkları piyasa sürülmüştü. İşte bunlardan biri olan USDN, sabit olmamasıyla yeniden korkutuyor.

Waves destekli stablecoin USDN, düzenleyici uyarısı ve borsanın listeden çıkarılmasının ardından daha da düştü. Digital Asset Exchange Association bir uyarı bildirimi yayınladıktan ve Upbit exchange tokeni listeden çıkardıktan sonra WAVES fiyatı ve USDN stablecoin’i değer kaybetti.

Stablecoin krizi yeniden kendini gösterdi

Algoritmik sabit paralar, UST’nin sıfıra sabitlenmesi ve ardından varlığın desteklenmesi için kullanılan Terra’nın LUNA tokeninin patlamasıyla başlayan zor bir yıl geçirdi. Algoritmik stablecoin’ler tam olarak teminatlandırılamadı. Sabitlemeyi sürdürmek için farklı mekanizmalara dayanıyor. Bu da onları doğal olarak piyasa koşullarına karşı kırılgan hale getiriyor.

UST patlaması, başka bir stablecoin olan Magic Internet Money’nin (MIM) sabitlemesini kaldırmasına neden olan bir domino etkisi oluşturdu. Algoritmik stablecoin’lerin kırılganlığına rağmen, Djed by Cardano gibi yeni projeler hala piyasaya sürülmeyi planlıyor. Ancak bu, konseptin yılın başlarında görülen krizlerden bu yana geliştiği anlamına gelmiyor.

WAVES ve USDN stablecoin uyarı aldı

8 Aralık’ta, Kore’deki beş büyük kripto borsasından oluşan Digital Asset Exchange Association (DAXA), Waves ve token’ı için bir uyarı yayınladı.

Uyarı, WAVES tarafından desteklenen stablecoin USDN’nin dolara karşı sabitliğini kaybetmesiyle geldi. Şu ana kadar 180 günden fazla bir süre içinde 1 dolarlık sabiti yeniden kuramadı. 

USDN protokolünün, sabitlemeyi yeniden kazanma girişiminde otomatik arbitraj süreci aracılığıyla WAVES’i tasfiye edebileceği anlamına gelir. 8 Aralık’ta USDN sabit değerin %16 altındaydı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin