USDD depeg derinleşiyor: Justin Sun’un planı var mı?

USDD depeg derinleşiyor: Justin Sun’un planı var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Henüz piyasaya yeni çıkan USDD hakkında söylentiler devam ediyor. Bir türlü 1 dolara sabitlenememesi endişeleri artırıyor. Piyasanın çöküşünde iyiden iyiye kendini belli eden USDD, bir türlü 1:1 oranında sabitleme yaşayamadı. Haftalık grafikte ise yüzde 4’ü bulan bir kalp görülüyor.

Tron ekosistemi, geçen hafta USDD stablecoin’in 1 dolarlık sabit değerini kaybettiğinde büyük bir darbe aldı. Stablecoin geçen ay Terra’nın algoritmik bir stabilcoin olan UST’ye rakip olarak piyasaya sürülmüştü. Ancak UST gibi aynı sisteme sahip olması yatırımcılarda endişelere yol açtı. 

USDD’nin düşüşü önlenemiyor mu?

Pazar günü, USDD 0.95 $ bölgesini geri kazanmadan önce 0.93$’ lık yeni dip seviyesine düştü. CoinMarketCap’e göre, stabilcoin son 24 saatte %0,70 düşüşle 0,95 dolardan işlem görüyor.

Daha da önemlisi, USDD son bir haftada yaklaşık 19 milyon dolarlık bir piyasa değeri kaybetti. 13 Haziran’da 715 milyon dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahip olurken şu anda 687 milyon dolara düşmesine kadar, stabilcoin depegging’in açıkça bir etkisi oldu.

Stabilcoin geçen haftaki gerilemeden önce sadece bir kez günlük olarak piyasa değerinden kazanç sağlayamadı. Ancak 2 Haziran’daki küçük bir düşüş için USDD, 5 Mayıs’taki lansmanından bu yana piyasa değerinde istikrarlı bir artış yaşamıştı.

USDD depeg sonrası artan rezervler

Stabilcoinin depegging’inin ardından, Tron DAO yakın zamanda blok zincirini desteklemek için rezervlerini artırmıştı. Geçen hafta, DAO USDC arzını 300 milyona çıkarmıştı.

Şu anda USDD’yi destekleyen toplam teminat değeri, 14.040 BTC ve USDC’de 1.08 milyar dolar dahil olmak üzere 2.34 milyar dolar. Mevcut teminat oranı %323,23 olan Tron DAO, yeterli rezerve sahip olarak USDD’nin istikrarını ve güvenliğini sağlamak istiyor.

USDD depeg’i ile 0,93$’a son düşüş, kripto topluluğunda UST çöküşünü hatırlatan endişelere neden oldu. Twitter’da ‘Austerity Sucks’ adlı bir yatırımcı ise Tron’un stablecoinini yerden yere vurdu. Sucks,

“Sabit tutmak için bile bir mekanizma yok. Hiçbir şey yapmayan gayri resmi bir ‘teminat’ ile verilen rastgele para.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin