USDC'nin piyasa değeri 50 milyar doların altına düştü! İşte nedeni
USDC'nin piyasa değeri 50 milyar doların altına düştü! İşte nedeni

USDC’nin piyasa değeri 50 milyar doların altına düştü! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD merkezli ödeme teknolojileri şirketi Circle tarafından ihraç edilen USD Coin’in (USDC) piyasa değeri, balinaların stabilcoine olan güvenini kaybetmesi ve borsaların USDC’yi listeden çıkarması nedeniyle 50 milyar doların altına düştü. Terra-LUNA krizi ve likidite krizinden sonra bazıları USDC stablecoin’inin Tether’i (USDT) yerinden edeceğine inanıyordu. Ancak, USDC’nin piyasa değeri Temmuz sonunda kaydedilen 55.90 milyar dolardan 26 Eylül’de 49.45 milyar dolara düştü.

Tornado Cash yaptırımları USDC’yi nasıl etkiledi?

Terra-LUNA çöküşü ve DeFi likidite krizinden sonra stabilcoinler eski popülaritesini kaybetti. Ayrıca artan düzenleyici yük, riskli rezerv desteği ve sansür riskleri de stabilcoinler üzerinde ciddi baskı yarattı.

Circle’ın USDC stablecoin’i Tether’e karşı piyasa değerini kaybetmeye devam ederken, düşüşün ana nedeni sansür direncinin olmaması.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), kripto karıştırma hizmeti Tornado Cash’e yaptırım uygulamaya başladıktan sonra USDC’nin düşüşü hız kazandı. Circle, yaptırımlara karşı Tornado Cash üzerindeki tüm USDC’yi hemen dondurdu. Bu, balinaların USDC’ye olan güvenini kaybetmesine ve MakerDAO gibi DeFi devlerinin USDC teminatını sansüre dayanıklı başka bir stablecoin’e açmasına neden oldu.

Bu arada Tether, USDT varlıklarını dondurmadı ve o zamandan beri piyasa değeri arttı. USDT piyasa değeri yaklaşık 68 milyar dolara yükseldi.

Ayrıca, Binance ve WazirX USDC’yi listeden çıkardı. Binance, Eylül ayı başlarında likiditeyi ve sermaye verimliliğini artırmak için USDC’de spot, vadeli ve marj ticaretini askıya aldı. USDC piyasa değeri o zamandan beri düştü. Elde edilen verilere göre, Binance USD (BUSD) dolaşımı son 30 günde %10 arttı.

Binance, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto borsasıdır. Borsa tarafından herhangi bir listeden çıkarma, o kripto para biriminin işlem hacmini önemli ölçüde etkiler. Robinhood, USDC desteğini açıklarken bile piyasa değeri düşüşünü durdurmadı.

USD Coin piyasa değeri düşüşte

Uzmanlar, Fed’in faiz artışlarının ortasında stabilcoin piyasasının likidite riskleri altında olduğuna inanıyor. Dahası, IMF daha önce stabilcoinlerin başka bir kripto kışına yol açabileceği konusunda uyardı.

Bu arada kripto piyasası, USDC’nin geleceği belirsiz kaldığı için USDT ve BUSD gibi diğer sabit paralara yöneldi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin