featured
URUGUAY MERKEZ BANKASI DİJİTAL PARA

Uruguay Merkez Bankası Dijital Para Uygulamasını Başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uruguay Merkez Bankası (BCU) resmi olarak 3 Kasım 2017’de Uruguay pezosunun dijital versiyonunu piyasaya sunulduğunu resmen açıkladı.  Yapılan açıklamada bu pezonun dijital versiyonunun bitcoin gibi kripto bir para birimi olarak algılanmaması gerektiğine özen gösterdi.

Uruguay Devleti tarafından işletilen telekomünikasyon sağlayıcısı ANTEL tarafından, 100.000 telefon kullanıcısı ile 6 boyunca gerçekleştirilecek test ile dijital pezonun piyasadaki durumu gözlemlenecek. Teste katılmak isteyen Uruguaylılar “epeso.com.uy web sitesine başvuruda bulunmalı, kayıt yaptırmalı ve Dijital Cüzdan’ı (Cash In) oluşturmak için Red Pagos (ulusal bir ödeme ve tahsilat şirketi) üzerinden harcama yapmaları gerekmektedir.

İlk etapta 20 milyon Uruguay Pezosu tutarında dijital banknot oluşturulduğu ve bunun 7 milyonluk kısmımı Red Pagos’a aktarıldığı açıklandı.Merkez Bankası Başkanı, “Bu yeni bir para birimi değil, Uruguay vatandaş pesoya fiziksel destek vermek yerine teknolojik versiyonuna destek versin” dedi.

BCU’nun neden şu an böyle bir gayret gösterdiğine yönelik sorular üzerine, Red Pagos genel müdürü Mario Bergara, “Banknotları yazdırmanın pahalı olduğunu, bütün bölgeye dağılımı,  taşınması güvenlik riskleri taşıdığını belirtti.” Bergara, eğer banka dijital para birimini altı aydan daha uzun bir süreye kadar bırakmaya karar verirse, “tüm vatandaşların rahatlığı için geçişin daha da uzatılabileceğini belirtti”.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin