featured

Urbit, Sanal Sunucu Galaxy’sini Ethereum’a Taşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Galaktik açıdan ilham alan bulut sunucuları ağı Urbit, ethereum teknolojisine dayalı altyapısını yeniden inşa etme planlarını açıkladı.

Kendini “sanal emlak” olarak düşünen bir P2P kişisel bulut sunucusu ağı, Urbit, yaklaşık bir yıl test sürecinde olan yazılımlarını  ethereum’un akıllı sözleşmelerini kullanacak şekilde yükseltilecek.



Şirketteki bir blog yazısına göre akıllı sözleşmeler, Urbit mülk sahiplerinin kriptografik olarak varlıklarını güvence altına almalarını sağlamak için ethereum belirteçlerinin resmi standardı olan ERC20’ye dayanıyor olacak. ”

Bundan sonra ki süreçte tüm ödemeler blockchain alt yapısı ile gerçekleştirecek olan Urbit, ethereum’un kodundan çatallanan kendi web tarayıcısını daha da geliştirmeyi planlıyor.

Ağdaki ilişkileri resmileştirmek için akıllı sözleşmeler kullanarak Urbit, güvenlik önlemlerini için ethereum platformunun dışında extra güvenlik önlemleri alacaklarını söyledi.

Tabi ki bu süreç hakkında karar vermeleri tamamen herşeyin 4x4lük olduğunun göstermiyor.  Urbit’in geliştiricileri Curtis Yarvin ve Galen Wolfe-Pauly, tamamen “Ethereum’a bağlı olmak, tüm Urbit’in içgüdülerine karşı geliyor” açıklamasını yaptı.

Geliştiriciler, ayrıca şu şekilde devam etti;

“Ethereum’un kullanıcı deneyimi henüz yeterli seviye de olmaması, tam olarak yazılım olarak hazır olmayışı ve geliştirilme sürecinde hataların olabilir olması göz ardı edilemez; Ethereum’un yalnızca bir gerçek amacı var: başarı. Bizimde buna oldukça iyi hazırlanıyor olmamız lazım”

Buna rağmen, Urbit hız kesmeden çalışmalarına devam ederek ethereum tabalı satışlar yapması bekleniyor.

coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin