Çin maden havuzlarının hash gücü, bölgesel kesintilerin ortasında düşüyor
Çin maden havuzlarının hash gücü, bölgesel kesintilerin ortasında düşüyor

Ünlü yöneticiye göre Bitcoin güvenli liman rolünü üstleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – New Jersey’deki Washington Peak Investment Advisors’ın kurucusu ve baş yatırım sorumlusu Andrew Parlin, Merkez Bankası başkanının enflasyonu %2 seviyesinde tutma isteği nedeniyle Bitcoin fiyatının daha da yükseleceğini düşünüyor.

Powell, faiz oranlarını sıfıra yakın tutma ve 2024 yılına kadar yıllık 1,4 trilyon dolarlık hükümet ve şirket borçlarını almaya devam edeceğine söz verdiğinden bu durum BTC’ye yarayacak.

Gelecekteki enflasyon tehlikesi

Yatırım danışmanı, Powell’ın genişletilmiş güvercin görünümünü tamamen asimetrik bir para deneyi olarak nitelendirdi. Ona göre, Fed’in gevşek politikası, ABD’nin on yıllardır görmediği “yerleşik enflasyon” yoluyla hesaplanamaz kayıplara neden olabilir.

Parlin, “Varlık fiyatlarının ne kadar şişirilmiş olduğu göz önüne alındığında, takip eden düşüş muhtemelen alışılmadık derecede şiddetli ve uzun süreli olacaktır” diyor.

Finans uzmanı ayrıca, Powell’ın enflasyon risklerini göz ardı etmesinin 2008 yılındaki çöküşten bu yana düşen tüketici fiyatlarından kaynaklandığını belirtti.

The 10-year break-even rate, a measure of inflation expectations, surged to 2.3 percent. Source: FRED/T10YIE on TradingView.com

Özellikle ABD hükümetinin 2008-2009 durgunluğuna işaret eden mali harcama miktarının yaklaşık beş katı olan önceki 12 ayda yükseltilmiş teşvik paketlerine bakıldığında, salgın sonrası koşullara konulduğunda fraktalın ilgisiz olduğunu gördü.

Parlin, “Sağduyu, Fed’in 2021 için yüzde 2,4’lük tahmininin çok üzerinde, enflasyonda güçlü bir artış riskini gösteriyor” dedi.

Bitcoin için anlamı

Yatırımcılar, artan tüketici fiyat endekslerine karşı bir sigorta varlığı olacağına inandıkları için kripto para birimine akın etti. Anlatım basitti: Bitcoin’in 21 milyon tokenlık bir arz sınırı varken, küresel bir değer deposu olan ABD doları sonsuz bir arzla geliyor. Altın benzeri bir kıtlık, Bitcoin’i park değeri için alternatif bir önlem haline getirir.

Kripto para birimi 2021’de üç kez yükseldi ve Mart ayı ortasında 61.000 doların üzerinde yeni bir rekor kırdı. Yine, Tesla, MicroStrategy ve Square gibi şirketlerin bilançolarına milyarlarca dolar değerinde BTC ekledikten sonra Bitcoin’in büyümesi hızlandı.

Bitcoin is trading 1,347 percent up from its March 2020 low. Source: BTCUSD on TradingView.com

Tesla ayrıca, elektrikli araçları için ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmeye başladı ve kripto para birimini fütüristik bir değer varlığı deposu olarak meşrulaştırdı.

Parlin’in uyardığı gibi enflasyon alarmı çoktan başladı. Financial Times Pazar günü, birçok ABD şirketinin artan iş maliyetleri konusunda uyarıda bulunduğunu ve ilk enflasyon türlerinin kendisini gösterdiğini bildirdi.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin