Ünlü yönetici Bitcoin için 2022 tahminiyle yatırımcıları en kötüsüne hazır olmaya çağırdı
Ünlü yönetici Bitcoin için 2022 tahminiyle yatırımcıları en kötüsüne hazır olmaya çağırdı

Ünlü yönetici Bitcoin için 2022 tahminiyle yatırımcıları en kötüsüne hazır olmaya çağırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto para birimi 41.000-44.000 $ aralığında işlem görmeye devam ederken, Bitcoin bir kez daha tartışmanın merkezi haline geldi. Invesco’nun Küresel Varlık Tahsisi Başkanı Paul Jackson, Bitcoin balonunun patlayabileceğine ve yatırımcı çılgınlığı sona erdikçe BTC‘nin 2022’de değerinin yarısını kaybedebileceğine inanıyor.

Jackson’ın yorumları, “2022 için beklenmedik ancak olası on sonuç” listesinden geldi. Invesco şefi ayrıca BTC fiyatının 2022’de 30.000 dolar seviyesinin altına düştüğünü gördüğünü söyledi. Bu, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yüzde 50’den fazla fiyat düzeltmesi olacak. Geçmişte de BTC böyle bir düzeltme gördü ve bu nedenle bu olasılığı tamamen göz ardı edilmiyor.

Jackson, 1929’daki borsa çöküşüne atıfta bulunarak, BTC’nin değerindeki patlamanın “finansal çılgınlık” olarak adlandırılan olgunun açık ayırt edici özelliklerine sahip olduğunu söyledi. Devamında şunları yazdı:

“Bitcoin’in kitlesel pazarlanması, bize 1929 çöküşüne kadar olan süreçte borsacıların faaliyetlerini hatırlatıyor. Bunun nasıl sona erdiğini biliyoruz ve Bitcoin, mania şablonumuzun aşağı yönlü yolunu yakından takip ederek (7 Ocak 2022 itibarıyla) 42.000 USD civarına düştü. Bu şablon, tipik bir finansal çılgınlığın zirvesinden sonraki 12 ay içinde yüzde 45’lik bir kayıp yaşandığını gösteriyor.”

Bitcoin çılgınlık şablonunu takip ederse ne olur?

Jackson, BTC, 1929 borsa çöküşünün bu şablonunu kopyalayacak olursa, kripto para, Ekim 2022’nin sonuna kadar 34.000 dolara düşebilir dedi. Daha fazla spekülasyon yapan Jackson şunları ekledi:

Şablon ayrıca, balonların tipik olarak iki yıl daha söndüğünü öne sürüyor. Bu nedenle, BTC’nin bu yıl 30.000 doların altına düştüğünü hayal etmenin çok da zor olmadığını düşünüyoruz.

Geçmiş verilere bakılırsa BTC’nin benzer davranışlar gösterdiği görülebilir. BTC fiyatı, Aralık 2017’de zirveye ulaştı ve Ocak 2018’in sonraki ayında değerinin yarısından fazlasını kaybederek ciddi bir düzeltmeye girdi. Daha sonra, Bitcoin iki yıllık uzun bir süre boyunca volatil kalmaya devam etti ve 2020’deki mega ralliye başlamadan önce 4 bin doların altına kadar geriledi.

Bitcoin’in daha fazla düzeltme yapmasını bekleyen tek kişi Jackson değil. Diğer birçok piyasa analisti de aynı şeye inanıyor. Yakın tarihli bir JPMorgan raporunda, yaklaşık 20 analist de BTC’nin 30.000 doların altına düşeceğine inanıyor. Ancak çoğu, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 60.000 dolara ulaşabileceğine dair görüş bildiriyor.

Ancak önümüzde heyecan verici bir fiyat hareketleri var gibi gözüküyor. Daha fazla ülke, daha fazla düzenleyici netlik ve dolayısıyla daha fazla kurumsal katılım ile Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak kabul edebilir.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin