Bitcoin kritik yerde kapanış yaptı: Yeni haftada bizi ne bekliyor?
Bitcoin kritik yerde kapanış yaptı: Yeni haftada bizi ne bekliyor?

Ünlü tradera göre Bitcoin ve Ethereum için büyük fiyat manipülasyonu geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Altcoin Daily sunucusu Austin Arnold, kripto piyasalarının önümüzdeki aylarda bazı büyük fiyat manipülasyonlarına ev sahipliği yapabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Yeni bir videoda, kripto traderı, Mayıs ayında Chicago Ticaret Borsası (CME) tarafından Bitcoin mikro vadeli işlemlerinin (0.1 Bitcoin için sözleşmeler) piyasaya sürülmesinin, geleneksel piyasa aktörlerinin BTC’nin fiyatını fiilen sahip olmak veya elinde tutmak zorunda kalmadan etkilemesine izin verebileceğini söylüyor.

Kimleri hedefliyor

Arnold, sözleşmelerin perakende yatırımcıları hedeflediğini ve yatırımcılara amiral gemisi kripto para biriminin fiyatını manipüle etmeleri için tamamen yasal bir yol sağladığını belirtiyor.

Vadeli işlem sözleşmelerinin “sahtekarlığa” karşı savunmasız olduğu biliniyor. Bu nedenle, birçok sözleşmenin gerçekleştirilme niyeti olmadan açıldığı, sahte düşüş veya yükseliş hissi yaratacaktır. BTC vadeli işlem sözleşmelerinin sona erme tarihlerinin de uzun zamandır Bitcoin fiyatındaki düşüşlerle ilişkili olduğu düşünülüyor.

Arnold, CME’nin şu anda Bitcoin için sadece mikro vadeli işlemlerine sahipken, Ethereum için zaten önemli hacim seviyelerinde işlem gören normal boyutlu sözleşmelerine sahip olduğunu söylüyor.

“Şu anda Bitcoin için yalnızca mikro sözleşmeler varken, CME zaten Ethereum için düzenli sözleşmelere sahip. Borsa, geçen ay Ethereum vadeli işlem sözleşmelerini de başlattı ve bunlar, her gün ortalama olarak işlem gören yaklaşık 767 sözleşme veya lansmandan bu yana her gün ortalama 38.000 Ethereum’a eşdeğer işlem görüyor. Yani Bitcoin sahibi olsanız da, Ethereum tutsanız da, bu hamleler yatırımcıyı direk etkiliyor.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin