Ünlü trader uyardı: “Bu model görülürse Bitcoin 3 bin dolara düşer!”
Ünlü trader uyardı: “Bu model görülürse Bitcoin 3 bin dolara düşer!”

Ünlü trader uyardı: “Bu model görülürse Bitcoin 3 bin dolara düşer!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir süredir 7 bin dolar seviyesinin üstüne çıkıp kalıcı olmak için büyük uğraş veren Bitcoin, volatiliteye sahip olsa da dar bir aralıkta işlem görüyor. Son olarak Smart Contracter isimli analist, BTC’nin son derece tehlikeli bir model çizmek üzere olduğunu ifade etti.

Bitcoin fiyatının kısa vadeli trendi Elliot Wave modeli oluşturmaya yakın görünüyor. Analiste göre bu model çizilirse BTC 3.000 dolar seviyesine düşebilir.

Fiyat aralığı dar, vadelilere ilgi azaldı: Bu birleşim düşüşe işaret ediyor olabilir

Kripto para biriminin fiyatı oldukça uzun bir süredir yakın bir aralıkta seyrediyor. Bu durum Bitcoin vadeli işlemlerine ilginin azalmasıyla birleştiğinde, analistlere göre potansiyel fiyat düşüşü göstergesi haline geliyor.

Bitcoin’in yeni bir taban fiyat belirleme olasılığı, varlığın mevcut ticaret modeli ve piyasa davranışına bağlı olarak yüksek görünüyor. Twitter’da paylaşımlar yapan kripto analisti Benjamin Blunts’a (@SmartContracter) göre, mevcut Bitcoin pazar performansını değerlendirmenin birden fazla yolu var.

Trader, kripto para biriminin “wxy”, “daha büyük üçgen” veya “daha büyük bir daire” görüntüsü çizebileceğini belirtti. Bu gözlemlerin her biri farklı şekilde yorumlanabilir ancak aralarında bir ortaklık var.

Analiste göre, üç farklı piyasa görünümünde bir dizi “3 dalga hareketi” var ancak “5 dalga hareketi” yok. Bu muhakemeye dayanarak, trader Bitcoin’in daha aşağıya doğru ilerleyebileceğini ifade etti.

Elliot Wave oluşumu, bir boğa ya da ayı koşusunu işaret edebileceği için trader’ların kalıp hakkındaki görüşleri üzerinde ikileme sebep oluyor. Trader’lar bu sebeple daha doğru bir tahmin yapmak için teknik analizlerinde ek bilgilere güvenirler.

Ek göstergeler de BTC için pek olumlu şeyler söylemiyor

Günlük ticaret hacmi, analistlere varlık için gerçek talep hakkında çok ihtiyaç duyulan verileri sağladığı için yaygın olarak kullanılan göstergelerden biri. Bitcoin’de büyük kripto borsalarındaki spot hacmi, dijital varlık için düşük bir talep olduğunu gösteriyor.

Bitcoin fiyatı, 12 Mart’ta 3.600 dolara düştükten sonra %100’ün üzerinde yükseldi. Ancak bu yükseliş spot hacim seviyelerinde belirgin bir büyüme göstermedi. Kripto para talebi son birkaç haftadır durgunlaştı ve mart ortasında kaydedilen en yüksek seviyelere ulaşamadı.

Analistlere göre, bu önemli faktör, bir ayı piyasasına potansiyel bir dönüşün sinyalini verebilir.

zycrypto

2018’deki dip noktasını doğru tahmin eden analistten yeni Bitcoin tahmini


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin