Papa John's kripto para ile ödeme kabul edecek.
Papa John's kripto para ile ödeme kabul edecek.

Ünlü pizzacı Papa John’s kripto para ile ödeme kabul edecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Papa John’s Rusya, Sovyet bölgesi ve Polonya operasyonlarından sorumlu müdürü Christopher Wynne, şirketin bu bölgelerde kripto para ile ödeme kabul edeceğini duyurdu.

Papa John’s önce yapay zekayı, şimdi kripto paraları entegre ediyor

Wynne, TASS ile yaptığı bir röportajda firmasının  iş akışını düzene koyma ve otomatikleştirme amaçlı mevcut yenilikçi projelerinden bahsetti.

Wynne:

İki yıldır, pizzamızın kalitesini değerlendiren yapay zeka sistemini uyguluyoruz. Daha da geliştirmeye devam ediyoruz. Bu bizim ABD’li meslektaşlarımızla özel tasarımımızdır.

Yapay zeka yeniliklerinden ayrı olarak Wynne, şirketin ürünlerini kripto para ile sattın alınmasına izin verecek sistemi uygulama niyetinden de bahsetti.

Wynne:

Kripto paralar, işimizde doğrudan uygulanabilme şansına sahip. Gelecekte, pizzalarımızı Bitcoin ile satın alabileceğinizi düşünüyorum. Çözümlere hazırız, ancak şimdilik her şeyi başlatmak için doğru anı bekliyoruz.

McDonald’s geçtiğimiz günlerde MacCoin’i duyurmuştu

Fast food endüstrisinin, Blockchain devrimine aktif olarak dahil olduğu söylenebilir. Popüler fast food restoran zinciri McDonald’s, haziran ayının sonlarında, MacCoin adındaki kendi coininin lansmanını duyurmuştu. Şirket, bu çalışmasını “ilk tam gıda destekli küresel para birimi” olarak nitelendirmişti.

Geçen yaz, başka bir büyük restoran zinciri olan Burger King Rusya, Waves Blockchain platformuna dayanarak kendi kripto paralarını yayınladı. Whoppercoin olarak adlandırılan coin, restoranın en çok satan Whopper burgerine atıfta bulunmuştu.

Whoppercoin Rusya yasalarına takılmıştı

Burger King toplamda 1 milyar Whoppercoin çıkarmayı başardı. Paralar, her bir whopper için 1:1 oranında alınıyordu. Ancak, bir ay sonra, şirket temsilcilerinin, Moskova Savcılığı tarafından kripto para birimi verilmesiyle ilgili kanıt sunmaları istenmişti.

Savcılar daha sonra şirketin personeline, diğer para birimleri ile yapılan işlemlerin Rusya’da yasa dışı olduğunu ve Whoppercoin’in kitlesel ihracata karışmamalarına dair yazılı bir beyanda bulunulmasını gerekli kıldılar.

bitnovosti

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Yıldırım Ağı üzerinden, Bitcoin ile pizza siparişi verildi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin