Ford, blockchain, blockchain haberleri
Ford Blockchain

Ünlü otomotiv markası Ford yeni bir Blockchain patent başvurusu yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ford, trafik akışını kolaylaştırmak için kripto token değişimini içeren araç-araç iletişim yöntemleri içeren aparatın patenti için başvuru yaptı.

Patent başvurusuna göre trafik sıkışıklığı, bireysel seyahat süresi tercihlerine odaklanan insan sürücülerinin psikolojisi ile birleştiğinde ortaya çıkmaktadır. Patent, bu kişisel tercihlerin etrafında “İşbirlikçi Yönetilen Birleştirme ve Geçiş (CMMP)” sistemi ile çalışmanın bir yolunu öneriyor.

Uygulama ile iletişim modellerine sahip araçların, CMMP tokenlerinin değişimi yoluyla diğer otomobillerle iletişim kurması için bir kooperatif cruise control (CACC) olasılığı ve bireyden önceliklerini trafik grup akış hızına geçirme olasılığı üstünde çalışıyor.

Ford akıllı trafik için yeni bir Blockchain sistemi üzerinde çalışıyor

Bu iletişim sistemine sahip otomobiller CMMP tokenlerini, bir aracın trafiği yavaşlatmasını engelleyecek ya da başka bir aracın kendi şeridini acil durumlar için değiştirebilmesini sağlayabilen bireysel işlemlerde takas edecektir. Trafikte zamanından fedakarlık yapan araçlar, diğer araçlardan token alacak.

Başka bir örnek olarak, eğer bir sürücü randevusu için geç kalıyorsa, belli sayıda token karşılığında, sonraki 10 dakika boyunca herhangi bir aracı geçmek için bir talep yaratabilecek.

Otomotiv sektöründe Blockchain gittikçe yaygınlaşmaya başladı. Mercedes markasının sahibi Daimler AG, Blockchain denemelerine başlamıştı.

Cointelegraph

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin