Ünlü milyarder Tudor Jones, enflasyona karşı neden Bitcoin tercih ediyor?
Ünlü milyarder Tudor Jones, enflasyona karşı neden Bitcoin tercih ediyor?

Ünlü milyarder Tudor Jones, enflasyona karşı neden Bitcoin tercih ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Efsanevi milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones, enflasyona karşı en iyi gördüğü yatırım aracı olarak gördüğü Bitcoin ile ilgili CNBC’nin Squawk Box programında konuştu. Tudor Jones, röportajı sırasında enflasyonun yatırımcılar ve piyasal için en önemli sorun olarak gördüğünü ifade etti.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın aksine Tudor Jones, enflasyonun kalıcı olduğunu düşünüyor. Efsanevi yatırımcılar, son sonuçlarda aylık %4’ün üzerinde kayıt yapan Tüketici Fiyat Endeksi’ne (TÜFE) atıfta bulunarak, “(bunlar) gerçek bir patlama” dedi.

TÜFE, genellikle ABD’deki yüksek veya düşük enflasyon seviyeleriyle ilişkilendirilen bir ölçüm. TÜFE oranı Covid pandemisiyle birlikte yükselişe geçti. Bu, Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller ve Ray Dalio gibi birçok yatırımcının dikkatini Bitcoin’ çevirmesine sebep oldu.

Bu anlamda Paul Tudor Jones, enflasyonun tehlikeleri ve geleneksel yatırımcıları nasıl olumsuz etkileyebileceği hakkında yorumunu paylaştı:

Enflasyonun korktuğumuzdan çok daha kötü olabileceğini söyleyebilirim. Şu anda hepsi aynı yöne giden bir yapı ve döngüsel güçler kombinasyonu var.

Tudor Jones’un dediği gibi bu döngüsel güçlerden biri, Bitcoin ve kripto piyasasına, hisse senetlerine ve diğer yatırım araçlarına girmeyi bekleyen talep ve likidite miktarı. Efsanevi yatırımcı, piyasalara girmeyi bekleyen yaklaşık 1.4 trilyon doların olduğunu tahmin ediyor.

Bu sermayenin sadece %10’u Bitcoin tarafından elde edilirse yeni zirvelere yolunu açmak için önemli bir destek olur. Tudor Jones, fiyatlardaki bu artışın önümüzdeki yıllarda enflasyonu artırmaya devam edeceğine inanıyor. Tudor Jones ikinci büyük göstergenin işsizlik oranları olduğunu. Sorunun zor çözülecek yapısal bir sorun olduğunu belirtti.

Bitcoin enflasyona karşı tek çözüm mü?

Tudor Jones, kurumun para politikalarını “hayatımda belki de gördüğümüz en kötülerden” biri olarak nitelendirerek ABD FED’e eleştirilerde bulundu. FED ve Başkanı, ABD hükümetindeki diğer üst düzey yetkililer gibi, yasadışı faaliyetlere izin vermek için kullanıldığı iddiasıyla Bitcoin ve kripto piyasasına karşı baskıcı bir tutum sergiledi.

Efsanevi yatırımcılar Bitcoin’deki pozisyonunu açıkladığında kripto parayı altına benzetiyor. Şimdi, Bitcoin ve kripto para birimlerinin bir değer deposu olarak “altına karşı yarışı kazandığına” inandığı için pozisyonları biraz değişmiş gibi görünüyor.

Tudor Jones, dünyanın dijital trendi takip etmeye devam edeceğini düşünüyor. Böylece Bitcoin “açıkça” bir yatırım varlığı olarak önemli bir yere sahip. Tudor Jones’a göre Bitcoin enflasyondan korunmak için altın yerine tercih edilebilecek bir varlık.

bitcoinist 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin