Reddit, Blockchain tabanlı bir kullanıcı puanlama sistemi başlatıyor
Reddit, Blockchain tabanlı bir kullanıcı puanlama sistemi başlatıyor

Ünlü kripto forumu Reddit kural değişikliğine gidiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reddit forumu, kripto para piyasasını en efektif şekilde çevrimiçi olarak tartışan insanların toplandığı bir platformdur. Forumun aldığı çok sayıdaki yayın gözönüne alındığında, moderatörler toplumu daha iyi organize etmek için bazı yeni kurallar getirmeyi gerekli gördüler.

Moderatör adamsc1 tarafından Salı günü sunulan sabitlenmiş yayında, “yumuşak şekilde uygulanacak” üç büyük kural değişikliğini duyurarak, gerekçesini şu şekilde açıkladı:

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, kripto para piyasası oldukça yükseldi. Ve tüm dünya tarafından oldukça bilinir hale geldi. Bu durum yüz binlerce yeni kullanıcının gelmesine neden oldu. Bu oldukça heyecan verici bir olay olsa da, bazı zorlukları da beraberinde getirdi.

Reddit kural değişiklikleri ile asılsız ve kalitesiz söylemlerin önüne geçmeyi hedefliyor

Moderatör, mevcut kuralların,  bir kaosun içine düşmesine izin veren “boşluklar” a sahip olduğunu söyledi. Ona göre bu boşluklar, karışıklığa ve kolay manipüle edilebilmeye olanak tanıyabilir.

Belki de en dikkate değer kural değişikliği, yöneticilerin korku, belirsizlik ve şüphe yayılmasını kolaylaştıracak bir dikkat dağıtmayı içerebilecek türde haberleri (FUD)  yasaklamalarıdır.

Moderatör, ayrıca ön sayfanın,  komedi mesajları ve fudlar tarafından işgal edilmesi, toplulukta bulunan değerli haber ve tartışmaları önlediğini de belirtti.

Subreddit’teki kalıplaşmış sözlere izin vermek yerine, moderatörler kendilerine adanmış başka bir alt öğe oluşturma kararı aldılar.

İkinci kural değişikliği, belirli posta türlerinin r / kriptopara altreddit’te kendi iş parçacıklarını almasını yasaklayarak “spam ve shilling atakları” ile mücadele etme girişimini içeriyor.

Bunlar arasında, sosyal medyadaki bireysel figür bildirimleri, posterin dışındaki kişisel mülkiyetler, ICO duyuruları ve belirli bir coine ait materyaller yer almaktadır. Bu tür yayınların çoğu “günlük tartışma” konusuna taşınacaktır.

Son kural değişikliği, bazı üyeleri belirli bir şekilde hedefleyen gönderileri, düşük kaliteli kaynaklardan gelen haberleri ve temelsiz söylentilerin yasaklanmasını içeriyor.

Geçen ayın sonunda, Bill Gates’le yapılan bir Reddit AMA oturumunda, kripto para birimlerinin, anonim nitelikleri nedeniyle dolaylı bir şekilde “ölümlere” neden olduğunu dile getirmesi, kripto para dünyasında hararetli tartışmalara neden olmuştu.

cryptovest

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin