featured
Bitcoin'in piyasa değeri

Ünlü finans devi, Bitcoin’e ısınıyor olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ünlü finans devi JP Morgan Chase, Amerika Birleşik Devletleri ve yurtdışında güçlü bir finansal güç olarak uluslararası bir üne sahip. 21 Nisan boyunca, JP Morgan’ın çeşitli varlıklardaki 2,62 trilyon doların üzerindeki bankacılık sandığı ile mevcut Blockchain sistemlerini kullanımını genişletmek istediği ortaya çıktı. Peki JP Morgan’ın Bitcoin ve kripto paralara yönelik duruşunda bir değişim var mı?

JP Morgan, Blockchain’i keşfetmeye devam ediyor

JP Morgan, sınır ötesi ödemelerin bir yolu olarak Blockchain’i keşfetmeye devam ediyor ve dünya çapında 220 banka ile anlaşma imzaladı. Halen operasyonel olan Quorum Blockchain’inin yanı sıra, JP Morgan Bankalararası Bilgi Ağı’na (IIN) bir dizi yeni özellik ekliyor ve şu anda dünya genelinde faaliyet gösteren 220’den fazla banka tarafından seçilmekte ve uygulanmakta.

Kripto para biriminin yanı sıra 2019’un ilk çeyreğinde piyasaya sürülen JPM Coin, kripto para birimlerini ana akıma daha yakın hale getirerek, Blockchain teknolojisine gelince, olumlu bir yaklaşıma doğru kayıyor gibi görünüyor. Kurumsal finansman, yatırım ve bankacılık dünyasındaki diğer şirketlerle karşılaştırıldığında, JP Morgan kripto para birimlerinin uygulanmasına yönelik genel olarak karışık bir yaklaşım sürdürüyor.

Ünlü finans devinin CEO’su, Bitcoin’e büyük bir ‘Dolandırıcılık’ dedi

En çok konuşulan kişilerden biri, yıllardır Bitcoin hakkındaki oldukça ağır yorumlarıyla tanınan CEO’su Jamie Dimon’dur. JP Morgan CEO’su tarafından yapılan en belirgin yorumlardan biri 2017 yılında, Bitcoin’e büyük bir ‘Dolandırıcılık’ demesiydi.  Ancak bu duruşun yıllar içinde ne kadar değiştiği gördük. Jamie Dimon 2015 yılı boyunca, “Blockchain’in başka herhangi bir teknoloji gibi” olduğunu savunarak Blockchain teknolojisi konusundaki görüşlerini paylaşmaya devam etti. Dimon ayrıca konuya yönelik şunları söyledi:

Daha ucuz, etkili, çalışır ve güvenliyse, onu kullanacağız. Teknoloji para birimini taşımak için kullanılabilir, ancak Bitcoin değil, bu dolar olacak.

Dünya Ekonomik Forumu’ndaki bu en son finansal uzmanlar toplantısı sırasında Dimon, çok daha güncel ve Blockchain teknolojisi konusunda iyimser bir yaklaşım sergiledi. Yorumlarında daha belirgin olmak gerekirse, JP Morgan’ın CEO’su, şu anda teknolojiyi saran önemli dolandırıcılıklar olmasına rağmen, Blockchain’in bazı çevrimiçi veritabanları için ideal bir alternatif olduğunu vurguladı:

Blockchain gerçek bir teknolojidir, sadece güncel tutulan erişebildiğimiz bir veritabanı.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin