Ünlü ekonomist halving sonrası Bitcoin tahmini ile korkuttu!
Ünlü ekonomist halving sonrası Bitcoin tahmini ile korkuttu!

Ünlü ekonomist halving sonrası Bitcoin tahmini ile korkuttu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun süredir yolu gözlenen Bitcoin halving mayıs ayının ikinci haftasında gerçekleşecek. Olayın BTC fiyatını nasıl etkileyeceği merakla beklenirken konuyla ilgili ünlü ekonomist Peter Schiff bir dizi yorumda bulundu.

Euro Pacific Capital Inc. CEO’su Peter Schiff, halving’in Bitcoin taraftarlarının beklediği olumlu etkiye sahip olmayacağı görüşünde.

Peter Schiff: “Bitcoin halving sonrasında yükselmeyecek.”

Twitter üzerinden takipçilerine seslenen Bitcoin eleştirmeni Schiff, birçok insanın BTC fiyatında bir artış beklediğini ve bu sebeple alımlar gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak Schiff’e göre bu yatırımcıları oldukça büyük bir hayal kırıklığına uğrayacak.

Bitcoin halving evrensel olarak boğa olarak kabul edildiğinden, birçok spekülatör halihazırda alım yaptmış durumda. Bu büyük bir “gerçeği sat” riski taşıyor çünkü para yatırarak kâr elde etmeyi umuyorlar.

Schiff, “söylentiyi satın al, gerçeği sat” olarak ifade edilen popüler bir trade deyiminden bahsediyor. Bu ifade, Bitcoin halving gibi popüler bir pazar etkinliğinin fiyatlar için yükseliş beklentisi oluşturduğunu ancak bunun ters tepeceğini ima ediyor.

Temel olarak, insanlar BTC tuttuklarında söylentileri satın alıyorlar ve halving sonrasında önemli getiriler elde etmeyi umuyorlar. Deyimdeki “gerçeği sat” kısmı, Bitcoin’in beklendiği gibi artmayacağını belirtiyor.

“BTC almak isteyenler zaten çoktan aldı. Halving sonrası alıcı kalmayacak.”

Başka bir tweet’te Schiff, Ripple CTO’su David Schwartz’a bir cevap verdi ve konuyla ilgili ne düşündüğünü tam olarak belli etti. Schiff’e göre birçok insan halving’den sonra çok fazla Bitcoin’e sahip olacak ancak bu BTC’lerin hatrı sayılır bir değeri olmayacak.

Bence bir sürü insan Bitcoin satın aldı çünkü halving sonrasında yükseliş olacağını düşünüyorlar. Ama yanılıyorlar. Halving gerçekleştikten sonra alıcı kalmayacak. Satın almak isteyen herkes zaten bunu çoktan yapmış olacak.

Bitcoin halving kripto para sektörünün kuşkusuz en çok beklenen olayı. Bitcoin’in enflasyonla mücadele etmede getirdiği avantajların yanı sıra, arzdaki düşüş fiyatlardaki artışa işaret ediyor. Tarihsel olarak, Bitcoin her halving olayından sonra arttı ve çoğu insan bu kez de farklı olmayacağını düşünüyor.

zycrypto

Bitcoin için 2019 boğa koşusunu tetikleyen sinyal görüldü!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin