ATH mücadelesine geri dönen popüler altcoin ivme kazanıyor
ATH mücadelesine geri dönen popüler altcoin ivme kazanıyor

Ünlü ekonomist Ethereum’un piyasa değeri ile ilgili olarak bu tahmini yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Efsanevi yatırımcı Raoul Pal, Ethereum hakkında bazı cesur açıklamalar yaptı ve piyasa değerinin önümüzdeki on yıl içinde Bitcoin’in piyasa değerini aşabileceğini öne sürdü.

Global Macro Investor CEO’su Raoul Pal, gelecekte Ethereum’un piyasa değeri açısından Bitcoin’i aşmasının bir dizi nedenini sıraladı. Şu anda Ethereum’un piyasa değeri, 334 milyar dolara kıyasla 62 milyar dolar. Bu değer Bitcoin’in sadece %18’i.

Yatırım stratejisti ve ekonomi tarihçisi, kripto para birimlerinin boyutlarını tahviller ve türevler gibi geleneksel finansal piyasalarla karşılaştırdı.

“Benim önsezim, BTC’nin mükemmel bir teminat katmanı olduğu, ancak yukarıdaki nedenlerden dolayı 10 yıl içinde ETH’nin piyasa değeri açısından daha büyük olabileceği yönünde.”

Ethereum gerçekten Bitcoin’i aşabilir mi?

Şu anda fiyat düzeltmesi yapan Bitcoin, geleneksel olarak dijital para veya finansal uygulama katmanından ziyade bir değer deposu olarak kabul edildi. Bitcoin gönderme ve alma nispeten yavaştır ve piyasalar hala “para” olarak kabul edilemeyecek kadar volatil olduğuna işaret ediyor.

Ethereum fiyatları da değişkendir ve ağ ağır yük altındayken büyük zarar görebilir. Aradaki fark, stablecoinlerden gayrimenkule ve değişmeyen oyun tokenlarına kadar birçok diğer varlığın Ethereum’da tokenlaştırılabilmesidir.  Tamamen yeni bir finansal manzara için bir temel katmandır.

Pal, Bitcoin dijital el değmemiş teminat ise, küresel devlet tahvili piyasasının büyüklüğünün 123 trilyon dolar olduğunu ve bunun “Bitcoin için oldukça şaşırtıcı bir fırsat” olabileceğini belirten konuyu başlattı.

Daha sonra kripto piyasalarını, katrilyonlarca dolar olan geleneksel finanstaki mevcut yerleşimler, türevler ve forex katmanlarıyla karşılaştırdı.

Para ve teminatın sadece temel katman olduğunu ve her şeyin üstüne inşa edildiğini ekleyen Pal, değer deposunun teminat olduğunu, güven katmanı ve değer değişiminin daha büyük olduğuna işaret ederek bunu sağlayan kripto para biriminin Ethereum olduğunu vurguluyor.

DeFi olayı

Polkadot, Solana ve Binance Smart Chain gibi bir dizi daha hızlı rakip blok zincirinin ortaya çıkmasına rağmen, çoğunluğu Ethereum üzerine inşa edildiğinden, merkezi olmayan finans 2020’de birincil durum oldu.

Bunların hiçbiri Ethereum’u ‘öldürmeyi’ başaramadı ve mevcut DeFi ekosistemindeki geliştiriciler daha az kullanıcısı olan başka bir platform için tüm kodlarını ve sözleşmelerini yeniden yazmak istemedikleri sürece gelecekte de olası değiller.

DeFi büyüdükçe, Ethereum’a olan bağımlılığı da gelişecek ve zaten 2. Katman aracılığıyla ölçeklenebilecektir. Yerel ölçeklendirme yaklaşık bir yıl kadar uzakta ve o zamana kadar Ethereum bunun temel katmanı olarak kendini yeni finans dünyası için daha da güçlendirmiş olacak.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin