Ünlü ekonomi tarihçisi, krizden güçlü çıkmasını beklediği üç varlığı açıkladı.
Ünlü ekonomi tarihçisi, krizden güçlü çıkmasını beklediği üç varlığı açıkladı.

Ünlü ekonomi tarihçisi, krizden güçlü çıkmasını beklediği üç varlığı açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2020 yılı şimdiye kadar sadece küresel ekonomi için değil Bitcoin fiyatı için de hareketli bir yıl oldu. Mart ortasında 3 bin 800 dolara dek düşen kripto para, Koronavirüs salgınının ivmesini koruduğu şu günlerde 7 bin doların üzerine çıkıp kalıcı olma gayretinde.

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının ve ABD Fed’in aldığı önlemler, kripto meraklılarını haklı çıkarmış gibi görünüyor. Bu durum nadir dijital varlıklara sahip olmanın önemini kanıtlıyor.

Raoul Pal: “Krizden sonra dünya üç varlığa odaklanacak.”

Popüler bir yatırımcı ve ekonomi tarihçisi, ABD’nin olumsuz faiz oranlarına tanık olma olasılığı arttıkça, dünyanın muhtemelen Bitcoin de dahil olmak üzere üç belirli varlığa daha fazla odaklanacağına inandığını belirtti:

  • Bitcoin
  • Altın
  • ABD doları

Popüler yatırımcı ve Bitcoin savunucusu Raoul Pal, dünya ekonomisinin şu anda yaşadığı deflasyonist dalgayı, “modern tarihin en büyük dalgası” olarak tanımladı. Pal bu fikrine dayanak olarak, negatif Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) rekor seviyelere çıkma ihtimalini işaret etti.

Pal, Fed’in oranı negatif hale getirmede başarısız olması durumunda, bu durumun parasal koşulların bir krize dönüşmesine yol açabileceğini ifade etti.

Negatif faizler ekonomi için kıyamet anlamına gelebilir

Fed fonlarıyla ilgili bir analiz gerçekleştirdiğini belirten popüler yatırımcı; FF derecelendirmesinin yakın vadede yüzde 2’ye kadar düşebileceğini, on yıllık tahvillerin de negatife dönebileceğini iddia etti.

Negatif faiz oranları paranın değerini yok etmenin yanı sıra tüm emeklilik sistemini de patlatacağı için korkunç sonuçlar doğurabilir.

cryptopolitan

Altın ve Bitcoin bu krizden nasıl çıkacak? Uzmanlar yorumladı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin