Sell-off dalgası Bitcoin’de devasa likiditasyona neden oldu
Sell-off dalgası Bitcoin’de devasa likiditasyona neden oldu

Ünlü CEO’dan çarpıcı Bitcoin açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Magentic CEO’su William E. Quigley, CNN Business ile yaptığı röportajda, Bitcoin’in altı haneli bir varlık olma girişimini engelleyen hiçbir şey olmadığını söyledi.

100.000’e Giden Yol

New York merkezli üst düzey yönetici, son 12 ayda sadece 58.500 $’a kadar yükselen dünyanın önde gelen merkezi olmayan kripto para birimi Bitcoin üzerindeki yükselişinin arkasındaki bir dizi nedeni listeledi. Bilançoları için alternatif değer deposu varlıkları arayan ana akım kurumsal benimseme arasında Bitcoin’in kıtlığına ve artan talebe yer veriyor.

Bitcoin blok zincirinin kaynak koduna önceden gömülü bir algoritma, tedarik oranını her dört yılda bir veya her 210.000 bloktan sonra yarı yarıya düşürüyor. Bu “yarılanma” olarak bilinen bir olay. Bu arada, yalnızca 21 milyon BTC tokenı var olabilir ve bu da kripto para birimini kıt hale getirir ve talebin artması durumunda uzun vadede daha değerli hale getirir.

Bitcoin geçmişte üç yarılanma yaşadı. Kasım 2012 ve Haziran 2016 arz kesintileri, BTC / USD oranlarının yaklaşık 12 $’dan yaklaşık 1.150 $’a ve 650 $’dan neredeyse 20.000 $’a sıçradığını gördü.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Bu arada, Mayıs 2020’de gerçekleşen üçüncü yarılanma şimdiye kadar yüzde 558’e varan artışla takip etti. Bay Quigley’i yükseliş fraktalını görmeye sevk etti.

Yönetici, “Yarılanma sonrası boğa koşusunun yaklaşık yarısındayız. Öyleyse, benim düşünceme göre, Bitcoin ile gidecek daha çok yolumuz var. Kesinlikle yüz bin ve oldukça olası bir 150.000 $, bu yılın sonuna kadar belki de önümüzdeki yılın 1. çeyreğine kadar görülecek.” diyor.

Bitcoin talebi artıyor

Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Şubat ayında bilançosuna 1,5 milyar dolar değerinde bitcoin eklediğini açıkladı ve hizmetleri ve ürünleri için kripto para birimini kabul etmeye başlayacağını kaydetti.

Kredi kartı devi MasterCard, aynı ay içerisinde kripto araçlarını hizmetlerine entegre edeceğini duyurdu. ABD’nin ilk bankacılık şirketi olan Bank of New York Mellon, müşterilerinin geleneksel menkul kıymetler ve nakit için kullandıkları aynı platform üzerinden bitcoin saklama hizmeti sunacağını duyurarak saflara katıldı.

Quigley, “Gördüğüm en son anket, ABD’deki halka açık şirketlerin yüzde 5’inin bilançolarına Bitcoin eklemeyi düşüneceğini gösterdi. Ve şirketlerin trilyonlarca doları nakit olduğu – ve bunu nereye koyuyorlar? Devlet tahvilleri var ama bunların 17 trilyon doları negatif getiri sağlıyor.” diyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin