Bitcoin balinaları hareketlendi – Coinbase’den çekilen bu miktar heyecanlandırdı
Bitcoin balinaları hareketlendi – Coinbase’den çekilen bu miktar heyecanlandırdı

Ünlü CEO Bitcoin balina hareketleri hakkında konuştu: Neler olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birçok Bitcoin boğası bu yıl ralliden sonra daha yüksek seviyelere odaklanmış iken Blockchain analiz firması CryptoQuant’ın CEO’su balina faaliyetlerinin Bitcoin için kesinlikle düşüş anlamına geldiğini söylüyor.

Bitcoin balina hareketleri

The Coinist Podcast’in yeni bir bölümünde Ki Young Ju, önemli bir balina oranının %95’in üzerinde olduğunu belirterek bu yüksek yüzdenin Bitcoin için yanlamasına doğru bir hareket ya da bir satış baskısı anlamına geleceğine ifade ediyor.

“Balina oranı, borsalarda kullanıcılardan gelen ilk on işlemin toplam girişlere bölünmesiyle hesaplanıyor. Bu durum kaç balina olduğunu ve balinalardan kaç Bitcoin yatırıldığını gösteriyor. Bu değer %95’in üzerine çıktığında piyasa muhtemelen düşüş eğilimindedir veya tarihsel verilere göre yatay seyreder.”

Madencilerin satış baskısı oyunu

Ki Young Ju, bazı büyük madencilerin, fiyatı diğer madencileri sektöre girmekten caydıracak bir seviyede tutma umuduyla satış baskısını etkilediğini söylüyor.

“Bir madenci balinası olsam bile, henüz bu fiyata satmak ve tasfiye etmek istemezdim. Ancak görünüşe göre bazı OG balinalar biraz Bitcoin satmaya çalışıyor. Bunun, fiyatları 20.000 $’ın altında tutmak isteyen bazı madenciler olacağını söyleyebilirim. Örneğin madenciler, madencilik endüstrisine yeni rakiplerin katılmasını istemedikleri için Bitcoin fiyat seviyelerini 20.000 $’ın altında tutmak zorunda. Ya da bazı balinalar, bazı piyasa manipülatörleri, daha fazla konsolidasyon istiyorlar.

Satış yapanların amacını anlayamıyoruz. Zincir içi veriler bize kurumsal spot alımların akışını söyleyemez. Ancak bunun perakende yatırımcılara karşı OG balinaların savaşı olduğunu söylüyor.”

Balina oranı

Nicelik analisti, Bitcoin’e uzun süre girmeden önce görmek isteyeceği önemli şeyleri açıklamaya devam ediyor.

“Bence balina oranı %95’in altına düştüğünde ve borsa girişlerinde ve çıkışlarında, özellikle de girişlerde önemli bir değişiklik olmazsa ve balinalar borsalardan çekilmeye başladığında, bunun kısa vadeli bir yükseliş sinyali olacağını söyleyebilirim.

Hala kısa vadeli bir düşüş yaşıyorum veya Bitcoin’in yatay seyredeceğini düşünüyorum. Ancak beni endişelendiren şey, zincirdeki verilerin MicroStrategy ve diğerleri gibi kurumsal yatırımcılardan gelen anlık giriş akışlarını görememesi. Bu nedenle bu spottan gelen satın alma baskısı girişleri etkiliyor ve insanların duyguları da teslim oluyor. Gerçekleşen şey beni korkutuyor. Bu yüzden fiyat yaklaşık üç gün boyunca yatay seyrederse short pozisyonlarını kapatmayı düşünüyorum.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin