Ünlü borsa XRP'yi listeledi! Fiyat nasıl tepki verecek?
Ünlü borsa XRP'yi listeledi! Fiyat nasıl tepki verecek?

Ünlü borsa XRP’yi listeledi! Fiyat nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Önde gelen dijital varlık alım satım platformlarından biri olan BitMart, Ripple bağlantılı XRP kripto para birimini platformunda listeledi. Kullanıcılar, Tether (USDT) stablecoin’ine karşı ticaret yapabilecekler.

Kripto para biriminin para yatırma özelliği 07:00 UTC’den itibaren kullanılabilir hale gelirken, ticaret aynı gün 08:00 UTC’de başladı.

Bu duyuru, daha fazla borsaya daha verimli bir şekilde erişmelerine izin verdiği için XRP sahipleri için önemli bir artışı işaret ediyor.

XRP düşüşünü tetikleyen olay neydi?

Aralık 2020’nin sonlarında, Coinbase gibi birkaç büyük kripto para borsası, XRP’yi listeden çıkarmaya başladı. Bunun başlıca nedeni, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), kayıt dışı menkul kıymetler sattığı iddiasıyla XRP ile bağlantılı şirket Ripple Labs’a karşı yasal işlem başlatacağını duyurmasıydı.

Alım satım platformları, menkul kıymet satışıyla ilgili uygun lisanslara sahip olmadan XRP ile ilgili hizmetler sunmaya devam ederse dava riskine maruz kalabilir.

SEC, XRP’nin bir yatırım sözleşmesi olduğunu ve bu nedenle menkul kıymetler yasalarına tabi olması gerektiğini iddia ediyor. SEC’den yapılan açıklama, XRP fiyatının düşmesine neden olarak birçok yatırımcının önemli mali kayıplar yaşamasına neden oldu.

Ripple SEC’e açtığı davayı kaybederse muhtemelen daha fazla listeden çıkarma gerçekleşecektir. Davanın bu yılın ilk yarısında çözüme kavuşması bekleniyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin