Önde gelen analist
Önde gelen analist "uçuşa geçiyoruz" dediği 5 kripto varlığı açıkladı

Ünlü Bitcoin boğası tetikleyici unsurları açıkladı ve BTC için 6 haneli değeri hedefledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin boğası ve Morgan Creek Digital Assets’in kurucu ortağı Anthony Pompliano, neden BTC’nin bir yıldan biraz daha uzun bir süre içinde 225 bin dolara ulaşabileceğine inandığını açıklıyor.

Bitcoin için tetikleyici unsurlar

Yatırımcılara yazdığı son mektubunda Pompliano, bir sonraki Bitcoin boğa piyasası için tetikleyici görevi görebilecek makro faktörleri açıklıyor ve şöyle diyor:

“Federal Rezerv faiz oranlarını %0’a düşürdü. Öngörülebilir gelecekte bizi sıfır oranlı bir ortamda tutmayı planlıyorlar. 2020’de çoklu teşvik paketleri şu anda niceliksel genişlemede 3 trilyon dolardan fazla. 2 trilyon dolardan daha fazlası ise yolda….

Fed’in varlık fiyatı manipülasyonu ve enflasyon korkularının birleşimi, Altın’ı ve Bitcoin’i öne çıkartıyor.”

Bitcoin ticaretine uyanmak

Bitcoin savunucusu Pompliano Wall Street’in “Bitcoin ticaretine uyandığını” vurguluyor:

“Ayrıca şirketlerin hazinelerinin bir kısmı veya çoğu için Bitcoin’i rezerv varlık olarak kullandıkları yeni bir trendin ortaya çıktığını görüyoruz. Galaxy Digital ve diğerleri gibi halka açık dijital varlık odaklı firmalarla bu alımlar başladı. Ardından MicroStrategy’nin 500 milyon dolarlık bilançosunun  yüzde 85’ini Bitcoin’e koyduğunu gördük. Ve son olarak, finans teknolojisi şirketi Square, bilançoları için yaklaşık 50 milyon dolarlık Bitcoin satın aldığını duyurdu.”

Arz şokları

Pompliano, BTC’ye yönelik talep görünümünün güçlü kalmaya devam ettiğini, odağını denklemin arz tarafına kaydırdığını söylüyor. En son Bitcoin yarılanmasına atıfta bulunarak dolaşıma giren yeni BTC sayısının günde 1.800’den 900’e düştüğüne işaret ediyor:

“Tarihsel olarak, bu arz şokları, yarılanmadan sonraki 18 ayda önemli fiyat artışlarını 20 kata kadar çıkarıyor.”

Artan talebe ve azalan BTC arzına ek olarak Pompliano, Bitcoin için yükseliş argümanını sağlamlaştırdığını söylediği kilit bir faktörü vurguluyor: Madencilikle çıkarılan tüm BTC’nin% 60’ından fazlasının bir yıldan fazla bir süredir el değiştirmediği gerçeği. Pompliano, bunun yatırımcıların 2020’de aşağı yönlü birkaç büyük hamleye rağmen satış yapmayı reddettiklerini gösterdiğini söylüyor.

Yatırım tezi yerinde olan Pompliano, Bitcoin’in 2021’in sonunda 225.000 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin