Ünlü analist: “Sahte işlem hacimleri kripto para piyasası için iyi bir şey.”
Ünlü analist: “Sahte işlem hacimleri kripto para piyasası için iyi bir şey.”

Ünlü analist: “Sahte işlem hacimleri kripto para piyasası için iyi bir şey.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkeziyetsizlik, şüphesiz, hem sanal varlıklar hem de borsalar ile kripto para birimi topluluğunun temel direklerinden biridir. Ancak yakın tarihli bir raporda, sahte işlem hacimleriyle suçlanan birçok borsa içindeki manipülasyonlara ışık tutuyor.

Kripto para piyasasının işlem hacminin %95’i sahte

Bitwise raporu, işlem hacminin %95’ini “sahte ve/veya ekonomik değeri olmayan” olarak nitelendirmekte. EToro’da kıdemli pazar analisti Mati Greenspan, raporun piyasanın merkezsiz olduğunun bir işareti olduğuna inanıyor.

Yakın tarihli yapılan bir röportajda Greenspan, görüşüne göre raporun “kötü bir şey” olmadığını, %95’lik varsayılan kısmın alt borsalarda %10 kapladığını bununda kendi içinde en fazla %99 kadar ulaşabileceğini belirtti ve şunları ekledi:

%95’lik kesim, gerçek hacimleri rapor eden ve yıkama işlemi yapmayan borsa sayısı kadar önemli değil. Bu borsaların sayısı 10 ve bu çok iyi bir sayı.

Rapora göre, on borsada “gerçek hacim” bildirildi. Bu borsalar Binance, Bitfinex, Kraken, Bitstamp, Coinbase, bitFlyer, Gemini, itBit, Bittrex ve Poloniex.

Greenspan, Bitcoin ticaretinin hakimiyetinin dağıldığını, özellikle de geleneksel borsa ile karşılaştırıldığında piyasanın merkezsiz olduğunu öne sürerek şu açıklamayı yapıyor:

Aslında bu durum, Bitcoin pazarının merkezsiz olduğunu gösteriyor. Çoğu borsada bir payınız var, bu temelde fiyatın ne olduğunu söyleyen tarafsız bir hakem.

Analist, diğer pazarlarda, bir baskın borsa varlığının diğer borsalar için “fiyat akışı” sağladığını, ancak, aynı durumun fiyat akışını sağlayan kripto para birimi cinsinden on borsa olduğunu belirtti.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin