Ünlü analist Plan B, Bitcoin'in kısa vadede fiyatını umursamıyor! İşte nedeni
Ünlü analist Plan B, Bitcoin'in kısa vadede fiyatını umursamıyor! İşte nedeni

Ünlü analist Plan B, Bitcoin’in kısa vadede fiyatını umursamıyor! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin stok akış (S2F) modelinin yaratıcısı Plan B’ye göre Bitcoin fiyatı düşüşe rağmen 100.000 dolara ulaşacak. Bununla birlikte, Bitcoin savunucusu, fiyatın kısa vadede nereye gideceği konusunda endişeli olmadığını dile getirdi. Hollandalı teknik analist ve YouTuber Madelon Vos ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, Bitcoin modelleri ve Bitcoin beklentileri hakkında konuştu.

Plan B neden Bitcoin’in kısa vadeli fiyatını umursamıyor?

Bitcoin fiyatının yönü, kripto pazarında önemli bir konu oldu. Buna rağmen Plan B Bitcoin’in kısa vadeli fiyatı konusunda çok endişeli olmadığını vurguladı. Bunun nedeni, uzun vadeli bir bakış açısına sahip olması ve şimdiden Bitcoin’in gelecekte hangi fiyatlara ulaşabileceğini düşünmesi diyebiliriz.

Analiste göre önümüzdeki 2 yıl içerisinde BTC fiyatının 100.000 dolara ulaşıp ulaşmayacağını görmek oldukça heyecan verici.

“Aslında bir sonraki döngü üzerinde çalışıyorum çünkü 50.000 dolarda mı yoksa 100.000 dolarda mı mı yoksa 288.000 dolarda mı kalması gerçekten umurumda değil.”

Onun görüşü, Bitcoin fiyatının bir miktar çekiş kazanmaya başladığı zamana denk geliyor. Bitcoin’in 8 Aralık’tan bu yana ilk kez Cuma günü 51.500 dolarlık bir fiyata ulaşmak için 50.000 dolarlık bariyeri geçtiğini hatırlamakta fayda var. Yazım sırasında varlık şu anda son 24 saatte %2,03 düşüşle 49.900 dolar civarında işlem görüyor.

Plan B’ye göre, gelişiminin bu aşamasında Bitcoin pazarından beklentileri nedeniyle mevcut fiyata sabitlenmiyor. Yatırımcı, Bitcoin’i, Michael Saylor’s gibi kurumsal yatırımcıların ve hatta El Salvador gibi ülkelerin Bitcoin’i hazinelerine eklemesinin beklendiği gelişiminin 5. aşamasında olduğunu ifade etti. Ancak Bitcoin için şu an olumsuz durumlar devrede.

Süper döngüden bahsederken, henüz hiper yükselişten bahsetmenin zamanı değil. Bu durum ancak Bitcoin’in piyasa değeri 1 trilyon dolarlık altını ve ardından 100 trilyon dolarlık emlak piyasası sınırını aştığında mümkün olabilecek.

Bitcoin Stock to Flow modeli hâlâ geçerli mi?

Piyasanın S2F modelinin güvenilirliğine yönelik eleştiride bulunmasına rağmen Plan B, duygularını ticaret kararlarından uzaklaştırmasına yardımcı olmak için yarattığı modelin hâlâ geçerli olduğunu söylüyor. S2F modeline %100 güvenip güvenmediğine dair bir soruya verdiği yanıt ise kesin bir “evet” oldu. Ayrıca Bitcoin fiyatı, arz azaldıkça ve talep arttıkça arttığı doğrusal bir yol izlemeye devam ettiği sürece, S2F modelinin geçerli olmaya devam edeceğinin altını çiziyor.

Bununla birlikte, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 100.000 dolara ulaşacağını tahmin ettiği model olan taban modelinin artık geçerli olmadığını kabul etti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin