Ünlü analist Plan B , Bitcoin fiyatıyla ilgili ne söyledi?
Ünlü analist Plan B , Bitcoin fiyatıyla ilgili ne söyledi?

Ünlü analist Plan B, Bitcoin fiyatıyla ilgili ne söyledi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tanınmış Bitcoin analisti olan PlanB, son zamanlarda %5,2’lik bir düşüşe rağmen Bitcoin’in performansı konusunda iyimser yaklaşımını sürdürüyor. Bitcoin son haftalarda yükseliş eğilimi gösteriyor. Geçen haftaya göre %15’lik bir artış gördü. Yükseliş Federal Rezerv’in üç yıl içinde ilk kez faiz oranlarını artıracağını açıklamasının ardından bu ayın başlarında başlayan bir artışı genişletiyor.

Plan B iyimserliğini koruyor!

Plan B‘nin iyimserliğinin büyük ölçüde Bitcoin’in geçen haftaki geri dönüşünden etkilendiğini çıkarmak yanlış olmaz. Bununla birlikte, yazım sırasında Bitcoin %5,20 düştü ve Bitcoin yeniden yükselmeye başladığından bu yana son dört gün içinde ilk kez şimdi 45.000 doların altına geriledi.

Bitcoin’deki bu düşüş, Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu’nu yeni sert kurallar lehinde oy vermesiyle geldi. 31 Mart Perşembe günü, Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’nden (ECON) ve Sivil Özgürlükler Komitesi’nden (LIBE) 90’dan fazla milletvekili, anonim kripto para işlemlerini esasen yasaklayacak yeni düzenleyici önlemler alınması lehinde oy kullandı.

Yeni önlemler, borsalar gibi kripto hizmet sağlayıcılarının, transfere izin verilmeden önce 1.000 Euro’nun üzerinde kripto işlemi yapan kişilerin kişisel bilgilerini toplamasını gerektirecek. Cüzdanlar bireyin diğer üçüncü taraf kurumlara veya emanetçi olarak hareket eden aracılara güvenmek yerine özel anahtarlarını koruduğu cüzdanlardır.

Bazı milletvekilleri de önerilen düzenlemelere karşı çıkıyor. Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) ekonomi sözcüsü Markus Ferber, kripto para aklamayla mücadele (AML) kontrollerinin ciddiye alınması gerektiği konusunda hemfikir, ancak yeni kuralların kendi kendine barındırılan cüzdanların tamamen yasaklanmasıyla orantılı olduğunu öne sürdü. Söz konusu düzenlemelerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Bu tür teklifler ne garantilidir ne de orantılıdır. Yeni teknolojileri düzenlemeye yönelik bu yaklaşımla, Avrupa Birliği diğer, daha açık fikirli yargı alanlarının daha da gerisine düşecektir.

Tüm bu son gelişmelerin ortasında, kripto yatırımcısı ve piyasa analisti Kevin Svenson, Bitcoin’in artık kırılma bölgesinde sıkıştığını belirtiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin