Ünlü analist: Bitcoin’in bu seviyeye ulaşmadan önce son bir düşüşe ihtiyacı var
Ünlü analist: Bitcoin’in bu seviyeye ulaşmadan önce son bir düşüşe ihtiyacı var

Ünlü analist: Bitcoin’in bu seviyeye ulaşmadan önce son bir düşüşe ihtiyacı var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun vadeli bir görünüme sahip Bitcoin boğaları, kripto para birimi düşse bile yükseliş yönlü pozisyonlarını korumaya devam ediyor.

Şimdi bir analist, Bitcoin’in Ocak 2018’de en son dokunduğu seviye olan 16.000 $’a yükselişine devam edebileceğini söylüyor. Yine de, paritenin kısa vadede hala düşüş eğiliminde olabileceği konusunda da uyarıyor.

Bitcoin, BTCUSD, XBTUSD, cryptocurrency, coronavirus

Geriye dönüp bakıldığında, BTC / USD, Ağustos 2020’nin sonlarında 9.813 $’a yakın bir dip seviye oluşturduktan sonra neredeyse yüzde 41.28 oranında toparlandı. Traderlar, küresel şirketlerin kripto para birimi alanına girişinin yükselişe katkı yaptığını değerlendiriyor.

Parite ayrıca, ikinci koronavirüs teşvik paketinin kabul edilmesine ilişkin beklentiler üzerine de bir toparlanma yaşadı.

Bitcoin nereye doğru gidecek?

Bitcoin, 28 Ekim’de 13.863 $ ile 2019 zirvesinin sadece birkaç dolar altında hareket ederek, yılbaşından bugüne kadar yeni bir zirve yaptı. Daha sonra, kripto para birimi, yılın en yüksek seviyesine yakın yenilenen bir satış hissi ile bir düzeltme yaşadı. Bu düzeltme sonrası BTC / USD 12.891 $ ‘dan işlem gördü.

Şimdi, birçok analist, yukarıda belirtildiği gibi paritenin düşüş trendine devam etmesini bekliyor. Ancak aynı zamanda, traderların çoğu Bitcoin’in uzun vadede yukarı doğru işlem yapmaya devam edeceğine inanıyor.

Bitcoin, BTCUSD, XBTUSD, cryptocurrency, coronavirus

Grafiğe bakıldığında analist Bitcoin için bir düşüş beklentisi içerisinde. Bitcoin’de destek seviye olarak 12 bin dolar ve 10 bin doların altındaki seviyelere bakan analist bu seviyelerde, ileride daha büyük bir yukarı yöne hazırlık olarak Bitcoin’in yeniden birikim olasılığını tartıştı.

Daha düşük seviyeler yeniden test edilmeden bile, analist Bitcoin’in önümüzdeki seanslarda 16.000 $’ın üzerinde kapanacağını belirtti.

Daha fazla neden

Temel bakış açısına sahip traderlar da Bitcoin görünümünün yükselişinden yana olduğunu savundu.

Piyasa analisti Elixium, kripto para birimini bu haftanın başlarında teknoloji hisse senetlerinde devam eden duyarlılıkla karşılaştırdı. Kazanç raporlarının ardından, daha fazla koronavirüs kaynaklı kilitlenme endişelerinin ortasında piyasa hakkında olumlu ileriye dönük hareketlerin kripto para birimine fayda sağlayacağını belirtti.

Bitcoin ve borsa bu yıl çoğunlukla pozitif korelasyon içinde kaldı. Teknoloji hisse senetleri S&P 500 endeksinin önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Elixium, yatırımcıların Bitcoin fiyatlarını daha da yukarı çekecek en az 2 trilyon dolarlık teşvik paketini beklemeye devam edeceğini ekledi.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin