Bitcoin (BTC), “eski trend çizgisi” olarak isimlendirilen trend çizgisinin altına düştüğü için devam eden aşağı yönlü düzeltmeyi genişletme riski altında bulunuyor.
Bitcoin (BTC), “eski trend çizgisi” olarak isimlendirilen trend çizgisinin altına düştüğü için devam eden aşağı yönlü düzeltmeyi genişletme riski altında bulunuyor.

Ünlü analist Bitcoin’de trend çizgisine vurgu yaptı ve uyardı – düşüş mü geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), “eski trend çizgisi” olarak isimlendirilen trend çizgisinin altına düştüğü için devam eden aşağı yönlü düzeltmeyi genişletme riski altında bulunuyor.

Bir grafik analisti tarafından tespit edildiği üzere, söz konusu trend çizgisi Mart 2020’den beri Bitcoin’e destek görevi görüyordu. 30 Eylül’de BTC / USD kuru fiyat tabanının altına düştü ve Yükselen Trend Çizgisini dirence çevirdi.

Parite son zamanlarda yukarı yönlü bir kırılmayı iki kez test etti, ancak başarılı olamadı.

bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd, dollar, us dollar index

TradingView analisti, ABD doları endeksi (DXY) grafiğinde de benzer bir eski trend çizgisi tespit etti. Ancak bu sefer, çizgi yukarı yerine aşağıya doğru bir trend izliyordu. Analist, endeksteki son yükselişin fiyatını Azalan Trend Çizgisinin üzerine çıkarıp desteğe dönüştürdüğünü belirtti.

DXY daha sonra, Bitcoin’in iki durumda eski trend çizgisinin üzerine çıkmaya çalışmasına benzer şekilde çizgiyi iki kez test etti.

Analist, “tamamen teknik bir bakış açısıyla, Bitcoin’in eski trend çizgimizi kırdığını ve şu anda direnci iki kez yeniden test ederken, ABD dolarının desteği ikinci kez test ettiğini görebiliyoruz. Tüm bunlar dikkate alındığında, Bitcoin’in bir tür düzeltmeye sahip olacağını varsayabiliriz” ifadesini kullanıyor.

Bitcoin temelleri bu görüşü destekliyor

Analist, Bitcoin piyasasındaki düşüş eğilimini destekleyen makro temellerini de tespit etti.

3 Kasım’daki ABD başkanlık seçimleri öncesinde artan borsa volatilitesinin ABD dolarına olan talebi artıracağını belirtiyor. Bitcoin’in sahip olduğu güvenli liman statüsüne rağmen, insanlar parayı her şeyin üzerinde tutmak isteyeceklerdir. Nedenlerden bir tanesi de kripto para birimi ile ABD hisse senedi endeksleri arasındaki düzensiz pozitif bir korelasyon olması. Analist bu noktada şu yorumu yapıyor:

“COVID19 çöküşü, bu pandeminin neden olduğu olası bir durgunluğa hazırlık olarak USD’nin son derece yükselmesine neden oldu  ve hisse senetleri düştü. Mucizevi bir toparlanmanın ardından, ABD Dolarının yavaş yavaş düştüğünü ve ayrıca borsada net bir toparlanmanın olduğunu, Bitcoin’in de beraberinde toparlandığını görüyoruz.”

bitcoin, s&p 500, dow jones, nasdaq composite, us dollar index

BTC piyasasında uzun vade boğaya mı işaret ediyor?

Diğer analistler, Bitcoin’in ABD seçim sezonundan sonra güçlü bir şekilde toparlanmasını bekliyor. Kripto para biriminin stres altında kalmasının ana nedenlerinden biri – onlara göre – ikinci koronavirüs teşvik paketinin çıkmamış olması.

Daha fazla dolar likidite olasılığı, halihazırda ana akım firmalarının nakit rezervlerini Bitcoin’e yeniden tahsis etmeye teşvik ediyor. Son zamanlarda Square, Microstrategy ve diğer şirketler kripto para piyasasına yüz milyonlarca dolar yatırım yaptı.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin