Üniversite kampüslerinde yapılan kripto para madenciliği artıyor
Üniversite kampüslerinde yapılan kripto para madenciliği artıyor

Üniversite kampüslerinde yapılan kripto para madenciliği artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Üniversite kampüslerinde yapılan kripto para madenciliği artıyor. Siber güvenlik şirketi Vectra tarafından yayınlanan bir raporda, “üniversite kampüslerinde kripto para birimi madenciliğinde endişe verici bir artış” gözlemlendiği bilgisi yer almakta.

Yüksek öğretim kurumları kripto para madencilik saldırına uğrayan en büyük endüstri

Vectra’nın raporu, fırsatçı öğrencilerin, kötü niyetli bilgisayar korsanlarının ve hatta web siteleri tarafından desteklenen kripto paralı madencilik betiklerinin, üniversitelerde sanal paraları serbestçe üretmelerine izin verildiği savunuluyor.

Analiz, yüksek öğretimi kurumlarının şu ana kadar “Ağustos 2017’den Ocak 2018’e kadar kripto para birimi madencilik saldırına uğrayan en büyük endüstri” olduğu sonucuna varıyor. Vectra’nın araştırması, söz konusu saldırı davranışlarının yüzde 85’inin tüm sektörler arasında yüksek öğretim kurumlarından kaynaklandığını iddia ediyor. Bunu yüzde 6 ile eğlence sektörü, yüzde 3 oranıyla teknoloji sektörü ve yüzde 3 oranıyla finansal hizmetler sektörü izliyor.

Üniversite kampüslerinde yapılan kripto para madenciliği, Bitcoin fiyat düşüşüne rağmen azalmadı

Üniversite kampüslerinde yapılan kripto para madenciliği, Bitcoin fiyat düşüşüne rağmen azalmadı. Raporda, üniversite kampüslerinde kripto para birimi madenciliği yapılan bilgisayarların sayısı, 2017’de Bitcoin’in değeri 4.000 doların üzerine çıkmadan önce arttı. Ocak ayında Bitcoin fiyatlarındaki ani çöküş, bu fırsatlardan yararlanmak isteyen öğrencilerin madencilik faaliyetlerini engelleyemedi. Raporda, Bitcoin fiyatı %50 oranında düştüğünde bile kampüslerde kripto para madenciliği yapan bilgisayarların sayısında ve harcanan kampüs elektriğinde herhangi bir  düşüş yaşanmadığı vurgulanıyor.

Üniversite kampüslerinde yapılan kripto para madenciliği artıyor
Üniversite kampüslerinde yapılan kripto para madenciliği artıyor

Üniversite öğrencileri ücretsiz elektrik avantajından yararlandı

Western Kentucky Üniversitesi’nde 18 yaşındaki bir öğrenci Joey Dilliha, konuya yönelik şunları söyledi:

Daha fazla insanın bunu yapması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu madencilik pazarına girmenin süper eğlenceli ve ucuz bir yolu.

Dilliha, üniversitede yangın tehlikesi olarak algılanması nedeniyle madencilik faaliyetlerine izin vermediğini söyledi ve sözlerine şunları ekledi:

Yurt odalarının kontrol günlerinde bilgisayarımı kapatmak ve üzerine bir battaniye koymak zorundayım. Ancak, ben kripto paralar ile ilgilenmeyi seviyorum.

Stanford Üniversitesi’nde de kripto para birimi madencilik faaliyetleri arttı

Ocak ayında Stanford Üniversitesi, Stanford’da kripto para birimi madenciliği içeren olaylarda keskin bir artış yaşandığını belirten bir bildiri yayınladı. Bildiride, öğrencilere üniversite politikası gereği, Stanford’un kaynakları kişisel mali kazanç için kullanılmaması gerektiği hatırlatıldı. Bu nedenle toplum üyelerinin, fakülte tarafından yaptırılan araştırma ve ders çalışmalarının dışında kripto para madenciliği faaliyetleri için üniversite kaynaklarını (bilgisayar donanımı, ağ hizmetleri ve elektrik dahil) kullanmalarının yasak olduğu da vurgulandı.

Üniversite öğrencileri kripto para madenciliğini kampüslerde maliyetsiz yaptıklarından, bundan vazgeçemiyorlar

Vectra’nın güvenlik analizi başkanı Chris Morales, konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Öğrencilerin kripto madenciliğinin birincil maliyeti olan güç için ödeme yapmamaları nedeniyle kripto madenciliğini şahsen gerçekleştirme olasılıkları daha yüksek.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin