Uniswap v3, Ethereum gaz krizini hafifletmeye yardımcı olabilir mi?
Uniswap v3, Ethereum gaz krizini hafifletmeye yardımcı olabilir mi?

Uniswap v3, Ethereum gaz krizini hafifletmeye yardımcı olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uniswap sürüm 3’ün piyasaya sürülmesiyle ilgili uzun zamandır beklenen resmi duyuru nihayet geldi. Bununla birlikte, işlem maliyetleri ve hızlarında büyük iyileştirmeler için umutları boşa çıkardı.

23 Mart’ta yayınlanan bir duyurunun ardından, dünyanın en popüler merkezi olmayan borsası olan Uniswap’in arkasındaki ekip, sonunda sürüm 3’ün teknik özelliklerinin ayrıntılarını yayınladı.

Ana ağ lansmanı 5 Mayıs’ta planlanıyor. Sonrasında ise Katman 2 ölçeklendirmesi bunu takip edecek.

Uniswap şu anda kripto endüstrisinin en büyük gaz avcısı. Borsa, ETH Gaz İstasyonuna göre son 30 gün içinde 2 milyon dolarlık ücretler aldı. Yeni sürüm, sorunu doğrudan çözemese de umarız bu sorunları hafifletir.

Uniswap v3

Yakın zamanda açıklanan spesifikasyonlarda, gaz fiyatlarında bir miktar iyileşme olacağı belirtildi. Ancak, Gaz maliyetleri, Katman 2 ölçeklendirmesi daha sonraki bir tarihte kullanıma sunulana kadar tamamen azaltılmayacaktır. Kısacası, bu sancılı işlem maliyetlerinden herhangi bir gecikme beklemeyin.

Yaptığı şey, v3’ün “konsantre likidite” denen bir şey getirmesiydi. Bu, bireysel likidite sağlayıcılarına tahsis edilmiş sermayeleri için fiyat aralıkları üzerinde “tanecikli kontrol” sağlar. Pozisyonlar tek bir havuzda bir araya toplanır ve kullanıcıların ticaret yapabileceği bir birleşik eğri oluşturur.

“LP’ler, Uniswap v2’ye göre 4000 kata kadar sermaye verimliliği ile likidite sağlayabilir ve sermayelerinden daha yüksek getiri sağlayabilir.”

Likidite sağlarken risk telafisi için birden fazla esnek ücret kademesi olacağı da belirtildi. Ayrıca, v2’de geliştirilmiş oracle’ların tanıtılması, zaman ağırlıklı ortalama fiyat (TWAP) sistemini geliştirdi. Ancak, birçoğunun umduğu büyük gaz tasarrufu olmayacak.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin