Uniswap TVL, UNI yükselişiyle 5 milyar doları aştı
Uniswap TVL, UNI yükselişiyle 5 milyar doları aştı

Uniswap’ta kilitli ETH miktarı zirve yaptı, toplam likidite 3 milyar dolara geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DeFi protokolü Uniswap üzerinde bugüne dek kilitlenen toplam miktarın 3,5 milyon Ethereum’a ulaştığı belirtildi. Söz konusu miktar bugünkü kura göre 1,35 milyar dolara tekabül ediyor. Merkezsiz borsa toplamda 3 milyar dolarlık USD likiditesine yaklaşıyor.

Uniswap dünyanın en popüler DeFi protokolü konumunda

Haziran ayından bu yana, unicorn logolu merkezsiz borsa için bir rollercoaster yolculuğu yaşanıyor. DeFi treni her geçen gün güç toplarken, en çok kazancı elde eden Uniswap, DeFi Pulse’a göre en popüler protokol konumunda. Ve son istatistikler, kullanıcıların Uniswap’ta 1,35 milyar dolara tekabül eden 3,5 milyon Ethereum (ETH) tokenini kilitlediklerini gösteriyor.

Uniswap, likiditesinin çoğunu ETH’den alıyor. Ayrıca Ethereum zincir içi verileri, DeFi protokollerine günlük 300 milyon dolarlık (ETH değerinde) transferden Uniswap’in aslan payını aldığını ortaya koyuyor.

Bu büyük miktarda fon akışı nedeniyle, Uniswap’teki toplam USD likiditesi 3 milyar dolara dokunmak üzere.

Uniswap Likidite Grafiği
Uniswap Likidite Grafiği

Bu sayılar Bitcoin maksimalistlerinin Uniswap ve DeFi alanını ciddiye almasını sağlamalı mı? Kripto para kullanım analizi firması Flipside Crypto öyle düşünüyor.

Blockchain alanında, ağ etkileri nedeniyle Bitcoin’in kaçınılmaz olarak tekel olacağına ve başka bir proje veya kripto para birimi oluşturmanın sadece beyhude değil, aynı zamanda etik olmadığına inanan bazı kişiler var. Bu düşünce çizgisi Bitcoin Maksimalizmi olarak biliniyor ve taraftarlar DeFi uygulamalarının değerini inkar eden tek grup olarak karşımıza çıkıyor.

“DeFi alanı ciddiye alınmalı.”

Firma, Uniswap hakkındaki son yorumlarına atıfta bulundu ve onlar gibi maksimalistlerin DeFi alanını ciddiye almaları gerektiğini söyledi. Peki neden?

Çünkü Bitcoin kullanıcıları ve sahipleri, BTC zulalarını “daha iyi” kullanmak için yavaş ve kademeli olarak Ethereum blok zincirine geçiyorlar. Dune Analytics’ten elde edilen veriler, yaklaşık 137.000 tokenize Bitcoin’in şu anda Ethereum’da dolaştığını gösteriyor. En son kura göre bunun 1,6 milyar dolarlık bir arz olduğu anlaşılıyor.

Yukarıdaki veriler, traderların/yatırımcıların DEX’lere ve DeFi uygulamalarına günlük 300 milyon dolarlık bir transferin aksine, ETH’de yalnızca 156 milyon doları merkezsiz kripto borsalarına aktardıklarını gösteriyor. Bunu Ethereum’daki artan Bitcoin sayısıyla birleştiren firma, Uniswap gibi DeFi protokollerini ciddiye almayı ve Bitcoin blok zincirine bağlı kalmayı öneriyor.

Bu arada milyar dolarlık bir varlık yöneticisi 10.000 BTC satın aldığını duyurdu. Detaylar burada.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin