Uniswap, Polygon'da yayına girdi

Uniswap, Polygon’da yayına girdi! UNI ve MATIC fiyatını etkiler mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  22 Aralık Çarşamba günü, merkezi olmayan değişim protokolü (DEX) Uniswap, Ethereum Layer-2 ölçekleme çözümü olan Polygon’da yayına girdi.

Kripto para piyasası baskı altında işlem görmeye devam etse de kripto ekosisteminde bazı önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Gelişme, Polygon’un kurucu ortağı Mihailo Bjelic’in DEX protokolüne Uniswap sürüm 3’ü Polygon’da başlatması için bir teklif sunmasından bir ay sonra geldi.  Uniswap topluluğu da hareketi destekleyen 72 milyon token sahibi ile teklifin kabul edilmesi için büyük sayılarda oy kullanmıştı. Gelişme hakkında yorum yapan Polygon kurucu ortağı Mihailo Bjelic şunları söyledi:

“Uniswap’ın Polygon’da dağıtımıyla, amiral gemisi Ethereum projesi olarak Uniswap, orijinal vaadine geri döner ve yine düşük ücretler ve herkese açık erişim sunar.”

“Polygon’un DeFi ekosistemi, Ethereum L1’den hemen sonra sektördeki en güçlü ikinci ekosistemdir. DEX protokolü, birçok modüler DeFi uygulamasında önemli ve sıklıkla kullanılan bir yapı taşı olduğu göz önüne alındığında, bu gelişen ekosisteme önemli bir katkı olacaktır.”

Uniswap’ın Polygon’da yayınlanması ne anlama geliyor?

DeFi blok zinciri tabanlı araçlar, borç verme, ödünç alma ve ticaret gibi aktif görevleri yerine getirir. Bununla birlikte, Ethereum blok zincirinde çalışan Uniswap gibi DEX platformları, yüksek gaz ücreti gibi büyük bir sorunla karşı karşıya.

Polygon gibi Layer-2 platformunda lansman yapmak, Uniswap kullanıcıları için yüksek gaz ücretinin acısını hafifletecektir. Ayrıca, Polygon’daki lansman, Uniswap (UNI) kullanıcılarının, platformun resmi arayüzü aracılığıyla Polygon blok zincirini kullanarak tokenleri değiştirebilecekleri anlamına gelir.

DEX protokolü, bu yıl boyunca 600 milyar doların üzerinde işlem hacmini kolaylaştıran en büyük DEX’lerden biridir. Dağıtım ayrıca, Polygon’un yerel kripto para birimi MATIC’in sahipleri için iyi haberler içeriyor. Kullanıcılar MATIC tokenini yönetişim konularına oy vermek ve işlem ücretini ödemek için kullanacaklar.

UNI ve MATIC ralli yapıyor

Açıklamanın ardından UNI ve MATIC fiyatları arttı. UNI fiyatı, son 24 saatte %10 arttı ve şu anda 16.73 dolardan işlem görüyor. Öte yandan, MATIC, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.70 dolara ulaştı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin