Uniswap TVL, UNI yükselişiyle 5 milyar doları aştı
Uniswap TVL, UNI yükselişiyle 5 milyar doları aştı

Uniswap devasa boyutlara ulaştı! DeFi endüstrisinin iki ay önceki toplam değerini geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İki milyar dolarlık erişilmesi güç bir dönüm noktasını geride bırakan ticaret protokolü Uniswap, DeFi endüstrisinin iki ay önceki toplam hacmini geride bırakmayı başardı.

Uniswap toplam değeri 2 milyar doları geçti

Uniswap, kripto sıralama sitesi DeFi Pulse’a göre, pazartesi gece yarısından hemen sonra rekor kırdı ve şu anda 2,06 milyar dolar değerinde kripto varlığa sahip. Artık sadece Uniswap’te, 9 Temmuz’daki DeFi alanının tamamında olduğundan daha fazla değer var.

Bu haberin yazıldığı esnada DeFi’de kilitli toplam değer 11 milyar dolardan fazla (TVL) ve Uniswap bunun yaklaşık %18’ini tek başına oluşturuyor.

Uniswap nedir?

Ethereum’a dayanan Uniswap, kullanıcıların Ethereum (ETH) ve herhangi bir ERC-20 tokeni arasında takas veya swap yapabilmeleri için likidite havuzlarından yararlanan otomatik bir piyasa oluşturma sistemi kullanıyor.

Sahipler, bu likidite havuzlarına faizle ve takas ücretinde bir kesinti ile token yatırmaya teşvik ediliyor. Bu havuzlardaki toplam bakiye, Uniswap’in 2 milyar dolarlık TVL’sini oluşturuyor. Bugünkü haberler, Uniswap’in servetinin son birkaç hafta içinde ne kadar değiştiğini gösteriyor.

UNI token tüm gidişatı değiştirdi

Eylül ayı başlarında, 830 milyon dolarlık likidite SushiSwap’e taşındı ve Uniswap’in TVL’si 10 Eylül’e kadar 400 milyon dolara düştü. Bir hafta sonra, kullanıcıları tekrar ikna etmek için Uniswap, kendi yerel UNI tokenini başlattı ve eylül ayının başından beri protokolü kullanan cüzdan adreslerine 500 milyon doların üzerinde airdrop yaptı.

UNI tokeni, kullanıcıların hızlı bir şekilde Uniswap’e geri dönmesine neden oldu ve TVL’si, tokenin piyasaya sürülmesinden sadece günler sonra yaklaşık 1,8 milyar dolardı. Platform önümüzdeki dört yıl içinde 4 milyar UNI tokenini topluma dağıtmayı planlıyor.

DeFi Pulse’a göre, bir sonraki en büyük DeFi projesi olan eşler arası kredi platformu Maker, 1,96 milyar dolarlık TVL ile Uniswap’in biraz gerisinde kalıyor.

Bu arada 26 Eylül Stellar Lumen fiyat analizi için buraya tıklayabilirsiniz.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin