UN Women ve WFP Suriyeli mültecilere yardım etmek için Blockchain kullanıyor
UN Women ve WFP Suriyeli mültecilere yardım etmek için Blockchain kullanıyor

UN Women ve WFP Suriyeli mültecilere yardım etmek için Blockchain kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

UN Women ve Dünya Gıda Programı (WFP), kriz durumundaki kadın Suriyeli mültecilere yardım etmek için Blockchain kullanıyor. Yapılan çalışmaların hepsi zor durumdaki suriyeli mülteci kadınları güçlendirmek için yapılıyor.

Bir basın açıklamasına göre, iki örgüt Ürdün’deki Za’atari ve Azraq mülteci kamplarındaki UN Women’in nakit çalışması kapsamında birlikte iş birliği yapıyor.

Çalışmaya katılan Suriyeli mülteci kadınlar, tümüyle Blockchain’de güvenli bir şekilde korunacak olan fonlara ulaşabilecek. Daha önce, kadınlar belirli bir tarihte aylık olarak nakit para aldılar. Bununla birlikte, Blockchain’in kullanılması Suriyeli kadın mültecileri güçlendirmeye yardımcı oluyor.

UN Women’in yönetici direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka şunları söyledi:

 Kriz durumlarında ve yerinden edilme ortamlarındaki kadınların, dijital okuryazarlık oranının erkeklere göre daha düşük olduğunu biliyoruz. Ayrıca bu kadınların günümüz dünyasında çok kritik olan teknolojiye ve bağlantıya erişemediklerini de biliyoruz.

UN Women daha fazla mülteciye ulaşmak istiyor

UN Women ve WFP, mülteci kadınlara WFP’ye bağlı süpermarketlerde nakit iadesi ihtimali ile de yardım etmeyi düşünüyor. WFP ile anlaşmalı bir süpermarkette, bir Suriyeli mülteci kadın, Londra merkezli IrisGuard ile para iadesi talep etmek için yenilikçi bir iris tarama ödeme sistemi aracılığıyla gözlerini tarayacaktı. Bu, Blockchain’deki hesabına, bloklar inşaat ederek gönderilen miktarla geri bağlanacaktı.

Bloklar inşaat etmek, WFP’nin para transferini daha verimli, şeffaf ve güvenli hale getirmek için Blockchain’i kucaklayan ilk projesi oldu. 2017 yılında, teknolojinin kapasitesini belirlemek için Pakistan’ın Sindh eyaletinde ve Ürdün’de pilot projeler yaptı.

O zamandan beri, program gittikçe güçleniyor gibi görünüyor. Bugüne kadar Ürdün’deki 106 bin Suriyeli mülteciye Blockchain aracılığıyla nakit transferleri sağladı. Ancak, 500.000 Suriyeli mülteciye ulaşmak hedefleniyor.

WFP 80’den fazla ülkede çalışıyor

Nisan ayında, Belçika’nın WFP’nin yenilikçi projelerini desteklemek için 2 milyon avro ile katkıda bulunduğu bildirildi. Bu, dünya açlığıyla mücadeleyi amaçlayan Blockchain projesini de içeriyor.

WFP şu anda çatışmaya yakalanmış insanları besleyen 80’den fazla ülkede çalışıyor. UN Women ile yapılan son ortaklık, WFP’nin 2030 yılına kadar sıfır açlığa ulaşma niyetlerini gösteriyor. WFP’nin yönetim kurulu başkanı David Beasley, ajansın her zaman insanlara yardım etmek için yeni yöntemler aradığını söyledi:

UN Women ile kadın Suriyeli mültecilere yardım etmek için yaptığımız çalışma, bu yenilikçi ruhun bir başka işareti, bu durumda da hizmet verdiğimiz insanların yaşamları üzerinde daha büyük bir etki yaratmak için teknolojiyi kullanıyor.

livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin