Uluslararası Para Fonu (IMF):
Uluslararası Para Fonu (IMF): "Bitcoin paranın geleceği!"

Uluslararası Para Fonu (IMF): “Bitcoin paranın geleceği!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası Para Fonu (IMF)’nun resmi internet sitesi olan imf.org‘un ana sayfasında yer alan bir makalenin kapak fotoğrafında paranın evrimleşme sürecinden geleceğine kadar olan zamanı temsil eden fotoğrafta “Bitcoin” yer alıyor. Ayrıca makalede “Bitcon paranın geleceği” olarak nitelendiriliyor.

Uluslararası Para Fonu: “Bitcoin paranın geleceği!”

Söz konusu fotoğrafta paranın nakitten kartlara doğru geliştiği sürecin son aşamasında Bitcoin yer alıyor. Bu makalede dijital devrimin insanların çalışma ve iletişim şeklini değiştirdiği vurgulanıyor. Ayrıca makalede Bitcoin ile ilgili şu önemli ifadeler yer alıyor:

Geleneksel olarak, para her zaman egemenliğin bir ifadesi olmuştur, zaman zaman devletler değerini garanti etmek için başarısız olsalar bile. Bugün çoğu uzman, sözde kripto para birimlerinin paranın tüm temel niteliklerine sahip olmadığına katılıyor. Ancak, aynı zamanda, bu tür varlıkları destekleyen dağıtık defter teknolojisinin, aracılık ihtiyacını ortadan kaldırarak ödeme hizmetlerini dönüştürme potansiyeline sahip olduğuna da inanıyor. Bu, merkez bankalarının rolünü azaltacak ve para arzında devlet otoritesini zayıflatacak. Nitekim, bu ilk merkezi olmayan dijital para birimi olan Bitcoin’in arkasındaki politik motivasyon.

Uluslararası Para Fonu (IMF): "Bitcoin paranın geleceği!"
Uluslararası Para Fonu (IMF): “Bitcoin paranın geleceği!”

Christine Lagarde, kripto paraların küresel finansal sistemi daha güvenli hale getirebileceğine inanıyor

Ayrıca IMF Başkanı Christine Lagarde daha önce yaptığı bir açıklamada, Bitcoin‘in arkasındaki teknolojinin finans dünyasında devrim yapma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Christine Lagarde, Bitcoin ve benzeri kripto para birimlerinin küresel finansal sistemi daha güvenli hale getirebileceğine inanıyor. Christine Lagarde’ın makalede şu sözlerine yer veriliyor:

Her şeyden önce, kripto varlıkları ve finansal teknoloji hakkında açık fikirli olmayı, sadece ortaya koyduğu risklerden dolayı değil, aynı zamanda yaşamlarımızı iyileştirme potansiyellerinden dolayı da daha geniş bir şekilde desteklemeliyiz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

IMF

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin