Güney Kore dijital won testlerine başlıyor
Güney Kore dijital won testlerine başlıyor

Ülkelerin CBDC çalışmaları hızlandı: Güney Kore dijital won testlerine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin merkez bankası olan Kore Bankası, dijital wonu test etmek için bir pilot program başlattığını duyurdu.

Bugün yapılan açıklamada programın geçen ay başlatıldığını söyleyen banka, Aralık 2021’e kadar devam edeceğini söyledi. 22 aylık program, dijital para birimi oluşturmak ve yayınlamak için gerekli teknik ve yasal hükümleri tanımlamayı amaçlıyor.

Güney Kore dijital won programıyla pek çok çıktıya erişmek istiyor

Teknik açıdan söz konusu pilot program, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) tasarımını, CBDC’nin çalışma yöntemini ve Blockchain teknolojisinin uygulanmasının mümkün olup olmayacağını ortaya çıkaracak.

Yasal açıdan ise program CBDC ile gelmesi beklenen yasal sorunları analiz edecek ve buna göre yasalar için özel bir değişiklik planı hazırlayacak.

Pilot program şu takvime göre işleyecek:

  • CBDC tasarımı ve gereksinimleri tanımı: 5 ay (Mart 2020 – Temmuz 2020)
  • Teknoloji incelemesi: 5 ay (Nisan 2020 – Ağustos 2020)
  • İş süreci analizi ve danışmanlığı: 4 ay (Eylül 2020 – Aralık 2020)
  • CBDC pilot sistemi yapımı ve testi: 12 ay (Ocak 2021 – Aralık 2021)

Kore Bankası’nın “yakın gelecekte CBDC ihraç etmek gerekli değil” dediğini belirtelim. Zira diğer faktörlerin yanı sıra nakit talebi hâlâ mevcut. Ancak yine de Koreliler, ödemeler sektöründe gelecekteki değişikliklere derhal yanıt vermeye hazır olmak istiyorlar.

Kore Bankası ilk olarak Aralık 2019’da CBDC araştırması yapmak konusunda imalarda bulunmuştu. Banka o dönem CBDC’leri incelemek ve diğer ülkelerin dijital para birimi girişimlerini analiz etmek için uzmanlar tutuyordu.

Ülkeler dijital para süreçlerini hızlandırıyor

Dünyadaki merkez bankaları dijital para araştırma çabalarını hızlandırıyor. Geçen hafta, Fransa merkez bankası da dijital avronun uzlaşma prosedürlerine entegrasyonunu test etmek için deneysel bir program başlatmıştı.

“Merkez bankalarının merkez bankası” olarak kabul edilen The Bank of International Settlements (BIS), koronavirüs pandemisinin getirdiği ödeme davranışı değişiklikler sebebiyle CBDC’ler gibi dijital yöntemlere talebin artacağını belirtti.

BIS tarafından yapılan açıklamada şu ifade yer aldı:

Merkez bankaları tarafından işletilen esnek ve erişilebilir ödeme altyapıları, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler de dahil) ile hızla daha belirgin hale gelebilir.

theblockcrypto

Şok iddia: Madenciler, Bitcoin halving sonrasında BTC fiyatını bu seviyelere çekebilir!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin