Bu ülkeden kripto para ticaretine vergi darbesi

Bu ülkeden kripto para ticaretine vergi darbesi! Neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021’de Tayland’da kripto para piyasasının boyutu ve değerindeki büyük artışın ardından ülkedeki düzenleyiciler, kripto para ticaretinden elde edilen kârlara %15’lik bir sermaye kazancı vergisi uygulamayı planlıyor.

The Bangkok Post tarafından 6 Ocak’ta yayınlanan bir rapora göre, 2022’de yatırımcılar ve madencilik operatörleri de dahil olmak üzere kripto para birimlerinden yararlanan tüm vergi mükellefleri %15 stopaj vergisine tabi olacak, ancak dijital varlık borsaları bu tür yükümlülüklerden muaf tutulacak.

Ülkedeki Gelir Departmanı, bu yıl kripto para ticareti denetimini güçlendirmek istiyor. Kraliyet Kararnamesi No.19’u değiştiren Kraliyet Kararnamesi’nin 40. Bölümü, bu tür faaliyetlerden elde edilen gelirler yasa kapsamında değerlendirilebilir gelir olarak kabul edilebileceğinden, bakanlığın kripto para birimi tüccarlarından vergi toplama hakkına sahip olduğunu belirtiyor.

Tayland’da yasal cezalar

Bakanlık, yatırımcıların ticaretten elde edilen kâr olarak yasal cezalardan kaçınmak için bu yıl vergilerini öderken kripto para birimi gelirlerini belirlemelerini tavsiye ediyor.

Tayland Zipmex’in kurucu ortağı ve CEO’su Akalarp Yimwilai’ye göre, kazançların nasıl değerlendirileceğiyle ilgili olarak, ABD doları arttıkça fiyat artışından elde edilen bir kazancın kâr olarak kabul edilip edilmeyeceği de dahil olmak üzere, çeşitli belirsizliklerin devam ettiğini söylüyor.

Merkez bankası vs. Kripto ticareti

Aralık ayında Tayland Merkez Bankası (BoT), piyasanın değişken doğasına dikkat çekerek Tayland bankalarını kripto varlığı ticaretine doğrudan dahil olmaktan kaçınmaya çağırdı.

BoT’nin kıdemli direktörü Chayawadee Chai-Anant’a göre, bankalar kripto sektöründeki riskler nedeniyle müşterileri tam olarak rahatlatamıyor.

Bu arada, geçen hafta, Taylandlı bir teknoloji işletmesi olan Jasmine Technology Solution, hizmetlerini kripto para madenciliğini de içerecek şekilde genişlettikten sonra hisse senedi fiyatında bir artış gördü.

Raporumuzun yayınlandığı tarihte hisse senedi, Temmuz ayında 335 cihazla kripto madenciliği işine girdikten sonra bugüne kadar %6,700 arttı. Özellikle, firma bir maden işletmecisi olarak en son sermaye kazançları vergisine tabi olacaktır.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin