Ukrayna’da lisanssız kripto para madenciliği
Ukrayna’da lisanssız kripto para madenciliği

Ukrayna’da lisanssız kripto para madenciliği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ukrayna’da lisanssız kripto para madenciliği artık yapılabilir. Geçtiğimiz hafta ülkenin Özel Haberleşme ve Bilgi Koruma Devlet Servisi kripto para birimi madencilik şirketlerinin faaliyetlerini yürütmek için herhangi bir lisans almalarına gerek olmadığını söyledi. Bu karar, Better Regulation Delivery Office (BRDO) tarafından yapılan bir istem sonucu alındı.

Ukrayna’da kripto para madenciliği son birkaç yılda büyük oranda arttı. Raporlara göre ülke kripto para madencilik şirketlerinden toplamda 100 milyon dolardan fazla gelir elde etti. Çok sayıda madenci, kripto para birimlerine elverişli koşullar sunan ülkeye taşındı. Ukrayna’daki kripto madencileri, rahat yasal düzenlemelere ek olarak, elektriğe kWh başına 0,04 dolardan daha az ödüyor.

Worldcore tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Ukrayna gibi ülkelerde bulunan kripto para şirketleri Almanya ve İtalya’dakilere göre çok daha büyük karlar elde ediyor. Araştırmaya göre bitcoin madencileri, düşük elektrik maliyeti olan ülkelerden biri olan Çek Cumhuriyeti’nde bir Bitcoin için 3.500 dolardan az harcıyo. Öte yandan, Almanya‘daki madenciler tek bir coin için ortalama 7,964 dolar harcıyor. Bu da Almanya’da, madencilik için kümülatif maliyeti coin’in mevcut piyasa fiyatından daha fazla kılıyor. Çek Cumhuriyeti’ndeki aynı işlem yüzde yüzün üzerinde kar bırakıyor.

Lisanssız kripto para madenciliği zararlı olabilir

Ukrayna’da lisanssız kripto para madenciliği için yolun açılmasıyla daha fazla madenciyi çekip ticari olarak ülkenin gelirini artırmak amaçlanıyor. Ancak, BRDO bu karar konusunda biraz endişeli. BRDO’ya göre düzenleme eksikliği aynı zamanda ülkedeki kripto para endüstrisine zarar veriyor. Düzenleme eksiği sebebiyle devlet yetkilileri herhangi bir anormallik gözlendiği anda madencilerin tertibatına ve nakitlerine el koyabiliyor. Bu durum da her ne kadar maliyetler düşük olsa da ülkeyi madenciler için riskli bir yer haline getiriyor.

Şu anda Ukrayna hükümetinin önünde kripto para endüstrisini hedef alan üç dosya var: “Ukrayna’da kripto para sirkülasyonu”, “kripto para piyasasını canlandırma” ve kripto gelirleri vergilendirilmesine ilişkin tamamlayıcı bir taslak.

coingeek

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Hydro-Quebec Bitcoin madencileri için elektrik fiyatlarını yüzde üç yüz artırabilir

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin