Ukrayna yapılan ankette en kripto bilincine sahip ülke olarak biliniyor
Ukrayna yapılan ankette en kripto bilincine sahip ülke olarak biliniyor

Ukrayna, yapılan anket sonucunda en kripto bilincine sahip ülke olduğu ortaya çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yakın tarihli yapılan bir anket sonucunda, Ukrayna’nın kripto varlıklarına olan nüfus ilgisi açısından lider olduğu ortaya çıktı. Rusya ve ABD, kripto farkındalığı açısından ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Bir kripto para aracı kurumu olan BrokerChooser, bu üç ülke hakkında kesin bir rapor hazırlamadan önce birkaç faktörü göz önünde bulundurdu. Araştırma sırasında dikkate alınan metriklerden bazıları, dijital varlıklara sahip olan toplam kişi sayısını ve benimseme endeksini içeriyordu. Bu anket, dünyadaki kripto konusunda en bilinçli ulusun belirlenmesine yardımcı olmak için yapıldığı biliniyor.

Kripto farkındalığında lider olan Ukrayna, ulusun savaşın neden olduğu çeşitli ekonomik sorunlarla ve yoksulluk sınırının altında yaşayan insanların büyük bir yüzdesine sahip olmasıyla savaşırken geliyor. Ülke, 10 üzerinden 7,97 puanla listenin başında yer aldı. Rusya ve ABD sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Şaşırtıcı bir şekilde bu anketten sonra dördüncü sırada yer alan ülke, aynı zamanda finansal zorluklarla da uğraşan Kenya oldu. Bu, ekonomik zorluklarla boğuşan gelişmekte olan piyasaların tasarruflarını enflasyondan korumanın bir yolu olarak kriptoya yöneldiğini önceki çalışmaları kanıtlıyor.

Raporda ayrıca Kuzey Amerika, Doğu Asya ve Batı Avrupa gibi gelişmiş ekonomilerde en yüksek kripto benimseme seviyesinin esas olarak kurumsal yatırımcılardan geldiği belirtildi.

Ukrayna ve kripto para ilişkisi

Ukrayna’daki kripto para birimleri, yasal veya yasadışı ilan edilmedikleri için gri alandalar. Ancak Ukraynalılar, mal ve hizmetler için ödeme yapmak için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kullanıyor.

Eylül ayında, Ukrayna’daki yerel parlamento, dijital varlıkları yasallaştırmayı amaçlayan bir yasa tasarısını onayladı. Bu tasarı ülkenin cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa, yatırımcıların meşruiyetini artıracak ve dolandırıcılık platformlarında işlem yaparak onları dolandırılmaktan koruyacak.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, kripto para birimlerinin Ukrayna’da popüler bir varlık sınıfı haline geldiğini savundu. Ayrıca Ukrayna’nın kripto para birimlerini yasallaştıran ülkeler arasında yer almasını umduğunu belirtti.

Önerilen yasa tasarısı, kripto para birimlerine yönelik basmakalıp tutumları azaltacağını ve normal finansal araçlar olmalarına yardımcı olacağını belirten Binaryx CEO’su Oleg Kurchenko tarafından da desteklendi.

insidebitcoins


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin