featured
varamar

Ukrayna nakliye şirketi Varamar Bitcoin ile ödeme almaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların uluslararası ticarette bir emtia olarak kullanılabileceğini gösterecek olan Ukrayna nakliye şirketi Varamar Bitcoin ile ödeme almaya hazırlanıyor.

 Odessa merkezli nakliye şirketinin kurucusu Alexander Varvarenko, Varamar Ltd’in müşteriyle olan ilk anlaşmasını görüşüyor. Bitcoin, yaptırımlardan etkilenen ülkelerdeki müşterilerle iş yapmayı kolaylaştıracağını ve geleneksel banka anlaşmalarından daha az evrak işi alacağını söyledi.
Varvarenko:
“İşlemler için evrak işi bankalar için karmaşık bir konudur ve sanal para ödemeleri bunu daha hızlı hale getirerek çözmeye yardımcı olacaktır” dedi. “Ayrıca, güvenli şirketleri olan fakat hükümetlerine karşı uygulanan yaptırımların kurbanı olan Pakistan, Rusya, Sudan, Yemen ve Katar gibi ülkelerdeki ödeme sorunlarının çözümüne yardımcı olabilir.”

Diğer nakliye şirketleri de bitcoin fırsatlarını kullanmaya bakıyor. Rus broker Interchart Shipping Inc., bazı müşterilerin banka kısıtlamaları yüzünden kolayca dolar işlem yapamayacağını söyledi, bu yüzden bir sistem üzerinde çalışarak bitcoine girmelerini sağladı.

Cebelitarık tahıl ticareti yapan Quorum Capital’in yönetim ortağı Ivan Vikoulov, “Ödemelerin yeni bir yolu olduğu için ödevlerimizi hala yapmak zorundayız” dedi. Bitchart sisteminde Interchart ile birlikte çalışıyor.

“Sektör, gemilerin çoğunluğu denizde kayıtlı olduğundan ve birçok gemi sahibinin, ödemeleri dolar cinsinden almakta sıkıntı yaşandığı Baltik’te bankalar olduğu için stres altında” dedi.

Bloomberg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin