Ukrayna, gücünü nükleer santralden alacak bir madencilik tesisi kuruyor!
Ukrayna, gücünü nükleer santralden alacak bir madencilik tesisi kuruyor!

Ukrayna, gücünü nükleer santralden alacak bir madencilik tesisi kuruyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ukrayna, birçok nükleer enerji santralinin yakınında büyük veri merkezleri kurmayı planladığını duyurdu. Bu merkezler nihayetinde kripto para madenciliği yapmak ve önemli belgeleri saklamak için kullanılacak. Haberler, Bitcoin ve kripto para biriminin dünya çapında daha popüler hale geldiğini gösteriyor.

Tesis için ne kadar enerji gerektiği ile ilgili tartışmalar var

Kurulacak maden tesisleri için ne kadar elektrik enerjisi gerekeceği konusunda halihazırda karşıt raporlar var. Ukrayna hükümeti 250 ila 500 MW arasında bir enerjiye ihtiyaç duyulacağını bildiren raporlar yayınlarken, devlete ait kamu hizmetleri şirketi Energoatom, operasyonları yürütmek için iki ila üç GW arasında enerjinin gerekli olacağını iddia ediyor.

Şu anda Ukrayna, nükleer santraller tarafından üretilen aşırı miktarda elektrik enerjisi olduğunu bildiriyor. Madencilik tesisleri, gücün iyi bir şekilde kullanılabileceği yollar olarak görülüyor. Ayrıca operasyonların ülkenin iletim sistemleriyle ilgili mevcut sorunları azaltabileceği de belirtiliyor.

Tesisi hangi şirketler işletecek?

Energoatom şimdi, tüm Avrupa’daki tartışmasız en büyük nükleer tesis olan Zaporizhzhia Nükleer Santrali olarak bilinen yerin yakınında, ilk veri merkezini kurmak için H2 LLC olarak bilinen bir şirketle bir sözleşme imzaladı. Tesis, yıllar boyunca tekrarlayan savaşlardan muzdarip olan Donbass’a sadece yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Ek olarak, H2 ayrıca 300 milyon dolarlık yeni bir hidrojen elektroliz tesisi kurmak için görevlendirilirken, madencilik tesisleri Hollandalı bir kripto para madenciliği şirketi olan Bitfury tarafından denetlenecek ve izlenecek. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Kotin resmi bir açıklamayla şunları söyledi:

Memorandum’un hazırlanmasında görev alan Energoatom ve Bitfury Holding uzmanlarına ve işe irliğinin ilk aşamasını tamamladıkları için teşekkür ederiz. Bu, hem Energoatom için hem de bir devlet olarak Ukrayna için bazı stratejik görevlerin çözülmesine izin verecek büyük ve karmaşık bir çalışmanın başlangıcıdır.

Ukrayna için büyük gün 31 Ağustos 2022

Şu anda, madencilik projeleri için birincil fon Yom Capital olarak bilinen bir firmadan geliyor. Yom ile ilgili bilgiler şu an için nispeten az olsa da, şirketin koronavirüs için test malzemelerinin üretimini artırmak için Kıbrıs, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri bölgelerinde birçok önde gelen ilaç işletmesiyle el ele verdiği bildiriliyor.

Madencilik tesislerinin inşaatının bir buçuk yıl daha tamamlanması beklenmiyor ve öngörülen bitiş tarihi 31 Ağustos 2022 olarak belirtiliyor. Ukrayna, kripto para madenciliği yapmak isteyenler için herhangi bir lisanslama önlemi uygulamayan birkaç ülkeden biri. Ülke, geçmişte Bitcoin ve kripto kazançlarını yüzde beşe kadar vergilendirmenin olasılıklarını da tartışmıştı.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin