Ubisoft, Blockchain teknolojisini video oyunlara entegre etmek istiyor
Ubisoft, Blockchain teknolojisini video oyunlara entegre etmek istiyor

Ubisoft, Blockchain teknolojisini video oyunlara entegre etmek istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Oyun devi Ubisoft yeni oluşturulan Blockchain Game Alliance konsorsiyumunun üyesi olarak Blockchain evrenine bir adım daha attı.

Gruba ait bilgiler, Lyon, Fransa’daki Blockchain Game Summit’te cuma günü açıklandı. Grup, Blockchain teknolojisini video oyunlarına entegre etmek için ortak standartlar ve uygulamalar geliştirmeyi amaçlıyor.

Diğer üyeler arasında Blockchain yazılım firması ConsenSys ve Enjin, Fig, Alto, Ultra, Gimli ve EverdreamSoft gibi başka girişimler yer alıyor.

Ultra CEO’su Nicolas Gilot, grubun paydaşlarının ortak Blockchain standartlarının geliştirilmesi ile çabaların hızlandırılmasına odaklandığını söyledi:

Blockchain Game Alliance, Blockchain oyun alanında evrensel bir standardın savunulmasını ve daha fazla birlikte çalışabilir ve şeffaf bir ekosistem yaratılmasını ve bu sayede de inovasyonun ilerletilmesi ve ekonomik canlılığın sağlanması yoluyla paydaşların yararına olacaklarını savunuyor.

Ubisoft, Blockchain teknolojisini inceliyor

Dünyanın en büyük oyun yayıncılarından biri olan Ubisoft, son aylarda Blockchain teknolojisini inceliyor.

Şirket, şubat ayında yaptığı açıklamada, Strategic Innovation Lab.’da Blockchain teknolojisinin işin bir parçası olarak nasıl kullanılabileceğini araştırdığını açıkladı.

Daha yakın bir zamanda şirket, halka açık bir Blockchain’de depolanan görevler ve zorluklar tasarlamalarına olanak veren bir Minecraft esinli oyun olan Hashcraft oyununu yayınladı.

Ubisoft’un Blockchain girişimi yönetici yardımcısı Anne Puck, yaptığı röportajda şunları söyledi:

Blockchain’in etrafındaki her şeyin araştırılmaya değer olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca Puck, şirketin oyun topluluklarında toksisiteyi azaltmayı ve AB gizlilik yasalarına uymayı umduğunu belirtti.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin