Ubcoin Market
Ubcoin Market

Ubcoin kendi yapay zeka tabanlı içerik denetim sistemini geliştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ubcoin, reklamları otomatik olarak yönlendirmek ve iş için yasal ve etik riskleri en aza indirgemek için insan faktörü olmayan ve derin öğrenmeye dayanan, kendi yapay zeka tabanlı sistemini geliştiriyor.

Ubcoin, herkesin kripto para birimleri karşılığında gerçek mallar satın alabileceği veya satabileceği Blockchain tabanlı bir platform. Halka açık bir satış gerçekleştiren ve şu ana dek özel yatırımcılardan yaklaşık 4 milyon dolarlık fon toplayan platform, Samsung tarafından 10 ülkede önceden kurulmuş olan ve dünya çapında 16 milyondan fazla kurulumu bulunan Ubank mobil uygulamasının bir parçası olacak.

Kamusal pazarlarda içerik yönetimi son derece önemli bir husus. Yalnızca içeriğin etik ve yasal olarak yerleştirilmesini sağlayan bir şirket istikrarlı bir büyüme sağlayabilir ve başarılı bir iş modeli oluşturabilir.

İçerik denetlemenin eksikliği, yasal riskleri beraberinde getirir. Örneğin, Facebook ve eBay, sahte haberleri takip etmek ve engellemek için yüz milyonlarca dolarlık programlara yatırım yaptı. Hatta 2018 ilkbaharında, Kaggle bölgesinde, veri analiz uzmanlarından oluşan 4551 adet ekibin “Toxic Comment Classification” görevini çözdüğü 35 bin dolar ödüllü bir yarışma düzenlenmişti.

İçerik denetlemeye yönelik üç yaklaşım dikkate alınmalıdır:

Manuel kontrol

İnsan faktörü nedeniyle düşük kalitede ve pahalı bir yaklaşımdır. Ubcoin Market gibi büyük ölçekli projelerde manuel kontrol kabul edilemez.

Yarı otomatik kontrol ve kurallara göre kontrol

Yarı otomatik kontrol sadece yapılandırılmış, son derece özelleştirilmiş içerikler için geçerlidir. Yüksek içerik değişkenliğine sahip platformlar için gerekli tüm kuralları manuel olarak ayarlayamazsınız.

Makine öğrenimine dayalı yaklaşım

İçeriği sınıflandırmak için istatistiksel verileri kullanan ileriye dönük bir yaklaşım. Ubcoin Market hizmetinde kullanılan teknoloji de yapay zekaya dayanan yaklaşımdır. Çünkü insan faktörü yoktur ve ilgili bir eğitim örneğinin varlığında içeriğin değişkenliğine dayanıklıdır.

Ubcoin Market’ın yapay zekası tarafından çözülen durumlar

İçeriğin yasaların gerekliliklerine uygunluğu için doğrulanması

Yapay sinir ağı, içeriği kategoriye göre algılar: Uyuşturucu, silah, pornografi vb. durumlarda hemen reklamı engeller veya bir moderatöre gönderir.

Etik inceleme

Ubcoin Market; zehirli yorumlar, ırkçılık veya ayrımcılık içeren materyallerin yerleştirilmesini kabul etmez.

Yinelenen reklamları algılamak

Çoğunlukla, yinelenen reklamlar dolandırıcılar tarafından yerleştirilir ve bu nedenle metinlerin ve görüntülerin kopyalarını izlemek gerekir.

Yapay zeka ve Ubcoin Market arasındaki entegrasyon prensibi

Ubcoin Market’te yapay zekanın temeli üç makine öğrenim modeli ile kuruldu.

  1. Reklam metinlerinin işlenmesi, derin, çift yönlü tekrarlayan bir sinir ağına dayalı bir model ve metin verilerinin bir özellik vektörüne dönüştürülmesi için bir algoritma kullanılarak gerçekleştirilir: Word2Vec.
  2. ImageNet görüntülerinde önceden eğitilmiş ve ayrıca kendi eğitim örneklerinde eğitilmiş, ResNet tabanlı mimariye sahip derin sinir ağları, görüntüleri işlemek ve görüntüdeki yazılarına içeriğini ortaya çıkarmak için kullanılır.
  3. Çıktı, karar ağaçlarının bileşimine dayanan ve değişken verileri dikkate alan XGBoost algoritmasını kullanır.

Ubcoin Market ekibi, GAN algoritmalarını (Generate Adversarial Network) test ediyor. GAN, 2014 yılında Google tarafından önerilen ve bir sinir ağının kullanılmadığı, ancak birbirine öğreten iki yaklaşımdır. Generative Adversarial Network, içeriğin sınıflandırılmasında niteliksel olarak yeni bir seviyeye ulaşmayı sağlayacaktır.

Ubcoin Market ayrıca kişisel öneriler ve sahtekârlıkla mücadele için de yapay zekayı kullanacak. Kısaca platformdaki kullanıcıların davranışları hakkında veri toplamak ve onlara dayalı tahmin modelleri oluşturmak için bu teknolojiye başvuruluyor.

Makine öğrenimi modellerinin problemi, zamanla eskimeleridir. Modellerin uygun olması ve en iyi tahmin kalitesini vermesi için eğitim örneğinin ve model parametrelerinin düzenli olarak güncellenmesi gerekiyor. Bunu yapmak için Ubcoin Market ekibi verileri Amazon Mechanical Turk gibi platformlarda işaretleyerek hem açık kaynak hem de işle ilgili platformlardan kullanmayı planlıyor.

Ubcoin Market’ta yapay zeka süreci şu şekilde yürütülüyor:

Yapay bir algoritma geliştirmek için ilgili örneklerden oluşan bir eğitim örneği hazırlanır. Algoritmayı öğrettikten sonra, giriş algoritması metin ve grafik verilerle sağlanır. Çıktıda, reklamın kuralların ihlali olduğunu gösteren işaretler içerip içermediğini gösteren bir sınıfın değeri elde edilir.

Derin sinir ağlarına dayanan yapay zeka, Ubcoin Market’in milyonlarca değişken içeren reklamları insan faktörü olmadan otomatik olarak yönetmesine ve iş için yasal ve etik riskleri en aza indirmesine olanak tanır. Ubcoin tokenlerini şimdi indirimle satın almak için buraya tıklayın.

Detaylı bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ubcoin

Telegram

Web SitesiWhitepaperOne Pager

FacebookMediumTwitterRedditYouTubeGithubBitcointalk

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin