Tyle Winklevoss: “Bitcoin koronavirüs salgınınından çok güçlü çıkacak.”
Tyle Winklevoss: “Bitcoin koronavirüs salgınınından çok güçlü çıkacak.”

Tyler Winklevoss: “Wall Street zamanla Bitcoin’e katılacak!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Winklevoss kardeşlerin ETF başvurusunun, ABD’nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından geçtiğimiz hafta ikinci kez reddedilmesinden sonra piyasada durgunluk hakim. ABD’li düzenleyicilerin isteksizliği ve dijital paraya düşüşle birlikte talep azalırken kripto para borsası Gemini’yi işleten ikiz kardeşlerden Tyler Winklevoss, büyük Wall Street yatırımcıları henüz gemide olmamasına karşın işlerinin büyümeye devam ettiğini söylüyor.

Tyler Winklevoss: “Wall Street kripto paraları ciddiye alıyor.”

Tyler Winklevoss, konuya yönelik şunları söylüyor:

Wall Street kripto paraları ciddiye alıyor ancak Wall Street şirketlerinin büyük çoğunluğu, bireysel yatırımcıların ağırlıklı olduğu bir piyasa olmaya devam eden kripto para piyasasına katılmıyor. Bu zamanla değişecek ama zaman alacak.

Pek çok kurumsal yatırımcının SEC de dahil olmak üzere düzenleyiciler,  kripto paralarla ilgili kilit meselelerdeki konumlarını açıklığa kavuşturana ve ek finansal araçların piyasaya girmesine izin verene kadar büyük olasılıkla kenarda kalacak. Gemini ve CBOE, geçtiğimiz yıl Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri başlattı ve fon teklifi üzerinde birlikte çalıştı. Bir ETF onayı, volatil kripto para piyasasını emeklilik fonlarına ve diğer büyük yatırımcılara kadar açabilir.

Winklevoss ikizleri, Sanal Emtia Derneği’ni kurmak istiyor

Gemini, halihazırda kurumsal yatırımcılara saklama hizmeti gibi çözümler sunsa da Tyler Winklevoss yaklaşık 20 işçinin çalıştığı Portland ofisinde verdiği röportajda şu anda şirketin ek kripto para ekleyerek bireysel ticareti büyütmeye odaklandığını söyledi. Tyler Winklevoss, geçtiğimiz altı ayda Gemini’nin dünya çapındaki toplam personel sayısını 150’ye çıkardığını ve bunu yıl sonuna kadar ikiye katlamayı planladıklarını belirtiyor. Tyler Winklevoss, Temmuz ayında şirketin CTO’su olarak göreve New York Menkul Kıymetler Borsası’nın CIO’sunu getirdi.

Winklevoss ikizleri, kripto paraların benimsenmesinin önünü açmak için Mart ayında bir öz düzenleme organizasyonu olan Sanal Emtia Derneği’ni kurmak amacıyla bir öneri sundular. Kâr amacı gütmeyen grup, sektör standartlarını geliştirmek, şeffaflığı teşvik etmek ve dolandırıcılığı önlemek için ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu gibi düzenleyicilerle çalışmak istiyor.

Bloombergquint

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin