Twitter, yeni NFT özelliğini sundu! Elon Musk tepki gösterdi

Twitter, yeni NFT özelliğini sundu! Elon Musk tepki gösterdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mikro blog platformu Twitter, en son özellik yükseltmesiyle takas edilemez tokenleri (NFT’ler) benimsiyor.

Sosyal medya devi Twitter, kullanıcıların profil resimleri için kullanılan NFT’leri resmi olarak doğrulamasını sağlayan bir özelliği etkinleştirdi. Önceden, herhangi biri bir resmi sağ tıklayıp kopyalayabilirdi ve  Ethereum blok zincirine girmeden takas edilemez tokenin kime ait olduğu kanıtlanamazdı.

20 Ocak’ta kullanıma sunulan özellik, yalnızca Twitter Blue’nun ücretli aboneleri tarafından kullanılabilir. Orjinal NFT’ler, profil resimleri için kullanılan geleneksel dairesel kenarlık yerine altıgen bir kenarlıkla vurgulanacak.

Twitter, son birkaç yılda kripto endüstrisi için tercih edilen sosyal medya platformu haline geldi. Şirketin yeni hamlesi, bugüne kadar takas edilemez token alanına yaptığı en büyük hamle olarak nitelendiriliyor.

Kurnaz bilgisayar korsanlarının görüntüyü kopyalaması, bir blok zinciri adresiyle takas edilemez tokeni basması ve profillerine yüklemesi için birçok yol var. Twitter, meydana gelebilecek herhangi bir dijital hırsızlıkla nasıl mücadele edeceğini henüz açıklamadı.

Twitter’ın NFT hamlesi

WSJ’ye göre, şirketin ürün lideri Esther Crawford, Twitter’ın kendisini “NFT, blok zinciri ve kripto teknolojisi etrafında keşif, konuşma ve eğitim için sosyal ağ olarak konumlandırdığını” söyledi.

“Kripto, Twitter’ın geleceğinin temel direğidir. Sanal ürünleri ve para birimlerini yönetmek için merkezi olmayan uygulamaları kullanma konusunda içerik oluşturucular arasında artan ilgiyi desteklemek istiyoruz.”

Twitter, doğrulama görevi gören OpenSea pazarından bir kullanıcının NFT’sini almak için üçüncü taraf bir API (uygulama programlama arayüzü) kullanır. OpenSea’de herhangi bir sorun ortaya çıkarsa, Twitter görüntüleri ve tokenleri doğrulamakta problem yaşayabilir.

NFT alanındaki rekabet kızışıyor ve sosyal medya şirketleri ön planda olmak istiyor. Dün Meta’nın, kullanıcıların Facebook ve Instagram pazarında kendi takas edilemez tokenlerini oluşturmasına ve satmasına izin verecek planlar üzerinde çalıştığı üzerine haberler ortaya çıktı.

Kasım ayında Twitter, kripto, Dapps ve blockchain teknolojisine odaklanmak için yeni bir departman kurduğunu duyurdu.

Elon Musk Twitter’a tepki gösterdi

Önde gelen milyarder Elon Musk, Twitter’ı yeni hamlesi nedeniyle topa tuttu. Musk, ilk olarak Twitter’dan NFT’ler hakkında bir açıklama içeren ve bunun can sıkıcı olduğunu söyleyen bir mesaj yayınladı. Bundan sonra, sosyal medya platformunun, takas edilemez tokenler yerine dolandırıcılığı önlemeye kaynak harcaması gerektiğini savundu.

Takas edilemez token ekosistemi büyüyor

NFT ekosistemi, 2021’de bu yıla kadar devam eden patlayıcı bir büyüme gördü. Nonfungible.com’a göre, sadece geçen hafta, 517 milyon dolarlık NFT satışı gerçekleştirildi. 277.509 takas edilemez tokenin birincil ve ikincil pazarlarda satıldığını bildirdi.

Koleksiyon takipçisi CryptoSlam, geçen haftaki en popüler takas edilemez token koleksiyonunun 1,9 milyar dolarlık ikincil satış ticaret hacmiyle Meebits olduğunu bildiriyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin