featured

Twitter & Square Ceo’su Jack Dorsey, Bitcoin ve Blockchain Hakkında Konuştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta başlarında, Mountain View adlı California’daki Bilgisayar Tarihi Müzesi’nde düzenlenen bir röportajda Dorsey, bankacılığın geleceği, kripto para birimleri ve blockchain hakkında bir röportaj verdi.

Blockchain (blok zincir) hakkında çok şey duyuyor, okuyor ancak halen onu nasıl tanımlandıracağınızı bilmiyorsanız merak etmeyin yalnız değilsiniz. Twitter ve Square Ceo’su Jack Dorsey Blockcchan’i ”bir sonraki büyük kilit açma” olarak tanımlıyor.

Blockchain genellikle güvenli, şifrelenmiş işlemleri sağlayan bir defter olarak tanımlanır. Bazı finansal ve teknik uzmanlar onu internetin ilk günlerine benzemektedir.

Jack Dorsey ise, Blockchain’in bazı finansal işlemleri bir merkeze bağlı olmaksızın yapabilme olanağını sağladığını ve bunun birçok şeyi değiştirebileceğini düşünüyor.

Ancak yine de, Blockchain’in herkes için aynı anlama gelmemesi gerektiğini vurguluyor.

Bence Blockchain için, bunu heryerde kullanalım ve tüm sorunları bununla çözelim diyen bir grup insan olacak. Bunu böyle düşünenler yalnızca Blockchain ile mutlu olamazlar. Farklı alanlardaki sorunları, o alanlarla çözmeyi denemeliler. Daha düşünceli olmamız gerek. 

… cümleleriyle, Blockchain’in her insanın hayatında her alanında kullanamayacağını belirtiyor.

Ayrıca Dorsey, Bitcoin’i 2014 yılından beri bir dijital ödeme yöntemi olarak tanıdığını ve kişisel olarak ta Bitcoin’e yatırım yaptığını söyledi.

theverge

 

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin